Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolarda rekoru tahmin eden stratejistten yeni tahmin

Düzenleyen:
Dolarda rekoru tahmin eden stratejistten yeni tahmin

EKONOMİ Haberleri

2 gün önce dolarda yeni rekorlar mümkün diyen analist rekorlar sonrası takip ettiği yeni seviyeyi açıkladı.

Türk Lirası'nda S&P'nin not indirim kararını takip eden ve zarar-kes seviyelerin tetiklemesiyle başlayan aşağı yönlü hareket derinleşirken, piyasalarda bu hareketin daha da genişleyebileceğine ilişkin beklentiler de dile getirilmeye başlandı. 

2 Mayıs Çarşamba günü verdiği demecinde dolarda yeni rekorlar mümkün diyen Brown Brothers Harriman Gelişen Piyasalar Stratejisti Win Thin, rekorlar sonrası yeni beklentilerini açıkladı. 

Thin yeni seviye olarak 2012'ye kadar giden yukarı yönlü kanalın en üstünde yer alan 4,55 seviyesine dikkat çekti. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni bir faiz artışına gidebileceğine işaret eden Thin, "Merkez Bankası'nın beklentileri aşan son faiz artışının Türk Lirası'na yeteri kadar destek vermemesi dolayısıyla bir sonraki toplantı olan 7 Haziran'daki toplantıda yeniden sıkılaştırma yapmak zorunda kalabilir." dedi. 

Türk Lirası'nda Çarşamba günü başlayan değer kaybı takip eden günlerde hızlandı ve dolar karşısında yeni rekor seviyeler yaşandı. Türk Lirası'nın dolar karşısındaki üç günlük kaybı yüzde 4'ü buldu. Cuma günü Türk Lirası dolar karşısında 4.2901 ile rekor seviyeye yükseldi. 

Döviz sepetinde de rekor seviyeler kaydedildi ve Cuma günü sepet kur 4,7117'yi gördü. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...