'Gelecek seçimlere değil, nesillere odaklanmış bir partiyiz'

/ Kaynak: CHA
'Gelecek seçimlere değil, nesillere odaklanmış bir partiyiz'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, " biz gelecek seçimlere değil, gelecek nesillere odaklanmış bir partiyiz" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin gelişme sürecinin bir vizyon, inanç ve ilkeli bir duruşun sonucu olduğunu söyledi. Bu mesuliyetin bilincinde olduklarını belirten Bağış, "Çünkü biz gelecek seçimlere değil, gelecek nesillere odaklanmış bir partiyiz" dedi. Bağış, Sultangazi'de vatandaşlarla birlikte sahur yaptı. Vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektiren Bağış, yanına gelen bir gencin doğum günü pastasını keserek doğum gününü kutladı. Bakan Bağış, vatandaşlardan zor günler geçiren Müslüman ülkelere dua etmelerini istedi. Türkiye'nin gelişme sürecinin bir vizyon, inanç ve ilkeli bir duruşun sonucu olduğunu söyleyen Bağış, "Biz gelecek seçimlere değil, gelecek nesillere odaklanmış bir partiyiz. Biz mesuliyetimizin bilincindeyiz. Çok şükür Türkiye artık şaha kalktı. Türkiye'nin bu yükselişinden rahatsız olan çevreler, Türkiye'yi karıştırmak istediler. Kardeşi kardeşe düşürmek istediler. Kim oluyor ki bu Türkler Avrupa'da işsizlik yüzde 15'i aşmışken Türkiye'de yüzde 8'e düşürdü. Kim oluyor ki bu Türkler eskiden bizden borç alırken bugün IMF'ye borç verecek hale geldi. Faiz oranlarını yüzde 63'ten 4,6'lara kadar düşürdü. Kim oluyor ki bu Türkler üçüncü havaalanını ve boğaz köprüsünü yapıyor. Ama Kazlıçeşme'de toplanan, Ankara'nın Sincan'ında toplanan milyonlar yok dedi. Bu kadar ucuz değil bu ülke! Belki geçmişte rahmetli Menderes'i rahatlıkla asabildiniz, belki geçmişte Turgut Özal'ı zehirleyebildiniz. Ama Recep Tayyip Erdoğan'ı size yedirtmeyiz dediler" dedi.
Avrupa Birliği ile yapılan müzakerelerde başlarının dik olmasını halkın desteği ve güveninden aldıklarını belirten Bakan Bağış, orada sadece Türkiye'yi değil bütün İslam alemini temsil ettiğini vurguladı. Bağış, "Gerçekten sizlerle olmak, bizim başımızın daha dik bir şekilde muhataplarımızla müzakere etmemizi sağlıyor. İnanın bana ben Brüksel'de Avrupa Birliği'yle müzakere ederken sadece 76 milyon kardeşimin değil, 1,5 milyarlık İslam aleminin de kendini batıdan izole edilmiş, koparılmış, göz ardı edilmiş 3 milyarlık insanlık aleminin de mesuliyetini omuzlarımda hissediyorum. Ve o yüzden de sayın başbakanımızın talimatı gereği diklenmiyorum ama her zaman dik durmaya çalışıyorum" diye konuştu.
Bulundukları makamın geçici olduğunu ifade eden Bağış, önemli olanın makamın değil, memlekete hizmet edebilmek olduğunu dile getirdi. Görev adamı olduklarını ve kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler göreve talip olmayız ama verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışırız. Biz o zamanlar milletvekili ve sayın başbakanımızın danışmanıydık, bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin Avrupa Birliği Bakanı olarak sizlere hizmet vermenin onurunu yaşıyoruz. Ama her zaman biriz beraberiz. Yarın hangi makamda olursak olalım en önemli makamın milletin gönlünde yer sahibi olmak olduğunun bilinciyle hareket edeceğiz. Önemli olan bu memlekete hizmet edebilmek. Makamlar insanları yükseltmez, insanlar makamları yükseltir."
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...