Beşar Esad'ı sandık bitirecek

Beşar Esad'ı sandık bitirecek

DÜNYA Haberleri

Suriye'deki iç savaşın ne diplomatik ne de askeri yöntemlerle çözülemeyeceğinin ortaya çıkmasının ardından Esad'ın gidişi için formül arayışları hızlandı.

Suriye'deki iç savaşın ne diplomatik ne de askeri yöntemlerle çözülemeyeceğinin ortaya çıkmasının ardından Devlet Başkanı Beşar Esad'ın gidişi için formül arayışları hızlandı. Bu sebeple gözler 2014'te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevrildi. Uluslararası toplumun tüm dikkatini bu seçime vereceği seçimde bir hile yapılamayacağı ve Esad'ın da aday olmayacağı ileri sürülüyor. Suriye'nin Dışişleri eski bakanlarından Velid El-Muallim de, "Halkın istememesi durumunda Esad'ın aday olacağını sanmıyorum" sözleri ile aday olmayacağının da sinyalini vermişti.Çok sayıda ülke bu seçimleri gözlemciler aracılığıyla takip edeceğinden seçimlerin şeffaf olacağı ve ardından Esad için uygun bir ülke ayarlanacağı bildiriliyor. Buket Güven ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...