Ahmet Davutoğlu, 'Her türlü tehdit cevabını alacak'

Ahmet Davutoğlu, 'Her türlü tehdit cevabını alacak'

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye sınırında oldubittiye kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi ve "Tehditler anında karşılığını bulacak" diye konuştu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriyesınırındaki son dönemdeki bütün gelişmeleri endişeyle izlediklerini söyledi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos'la bir araya geldikten sonra açıklamada bulunan Davutoğlu, Türkiye'nin, sınır ve vatandaş güvenliği açısından bütün tedbirleri almaya devam edeceğini belirterek, "Bu çerçevede de Türk Silahlı Kuvvetleri, kendilerine verilen angajman kuralları çerçevesinde gerekli tedbirleri aldı. Türkiye'ye atışların yapıldığı mevziye karşılık vererek atışta bulunuldu. Bundan sonra da kimden, hangi gruptan ve herhangi gerekçeyle olursa olsun sınır güvenliğine yönelik her türlü tehdide karşı en etkin yöntem alınacak ve anında cevap verilecek" dedi. Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abderahman Salaheldin'i de kabul eden Davutoğlu, Türkiye'nin Mısır'daki darbeye ilişkin tutumunun, sadece demokrasiye ve Mısır halkının iradesine ilkesel bir destek niteliği taşıdığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...