Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim manifestosunu açıkladı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim manifestosunu açıkladı

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul 6. Olağan İl Kongresi'nde 24 Haziran seçim manifestosunu açıkladı. Manifestonun sloganı; Erdem, irade ve cesaret, Türkiye şahlanıyor.

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI;

1071 Malazgirt zaferinden beri bu topraklar bize yurt oldu. Bizim devletimiz Söğüt'te kuruldu. Osman Gazi'nin rüyası hakikat oldu. Devletimiz adalet sevdasıyla büyüdü. Bursa ve Edirne'de zamana kök saldı. İstanbul'da yeni bir çağın kapısını açan müjdelenmiş ordu bizim ordumuzdur. Kudüs'ü alan Selahaddin bizdik, kanla alınan toprak parayla satılmaz diyen Abdülhamit bizdik. Çanakkale'de yedi düvele meydan okuyan ama düşmana geçit vermeyen bizdik. Sırtladığı top mermisiyle destan yazan Seyit Onbaşı bizdik.

HUZURUMUZA KASTETTİLER

Atatürk; 'Size ölmeyi emrediyorum' dediğinde ok gibi siperlerinden fırlayan kahramanlar bizdik. Maraş'ta Sütçü İmam, Erzurum'da Nene Hatun bizdik. Bu yurdun namusunu işgalcilere çiğnetmeyen bizdik. Şühedamızın fışkırdığı Türkiyemizi aziz bildik. 1923'te Atatürk'ün öncülüğünde devletimizin yönetim şeklini Cumhuriyet olarak ilan eden bizim irademiz. 27 Mayıs darbesi bize yapıldı. 12 Eylül darbesi bizi hedef aldı. 28 Şubat'a milletin inancını boğmaya kalkıştılar. Varlığımıza birliğimize huzurumuza kast ettiler. Yılmadık, yıkılmadık, mücadeleden bir adım geri durmadık. Erdem irade ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırdık. Hep birlikte büyüdük, özgürleştik. Biz durmadık onlarda durmadı.

KİRALIK KATİLLERİN BAŞINI İNLERİNDE EZDİK

KKTC konusunda her  zaman yüksek hassasiyetimizi koruduk. Filistin halkının davasını her platformada savunduk. Ekonomide en büyük rakamları yakaladığımız halde şer cephesi harekete geçti. Ne yaptılarsa milletin iradesini çiğnetmedik. Hain planlarını başlarına çaldık. Şehitler tepesini boş bırakmadık bırakmayacağız. Kiralık katillerin başını inlerinde ezdik. Fırat kalkanı ve Zeytin Dalı ile terör koridorunu paramparça ettik. Kirli oyunları beraber bozacağız. 

YERLİ VE MİLLİ DURUŞA ŞİDDETLE İHTİYACIMIZ VAR

Sizden bir şey rica ediyorum. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, iri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. AK Parti'yi kurarken biz Türkiye'nin dünü bugünü yarınıyız dedik. İşte bu sözle... Biz millete efendi değil hizmetkar olacağız diye yola çıktık. 16 yıllık yolculuğumuzda bu sözlerimize sadık olduk. Pınarhisar'dan çıkarken "Ülkemizin karşı karşıya geldiği sorunlarla baş edebilmenin en büyük şartı milletin desteğiyle politikalar gerçekleştirmektir" dedim. O gün bugündür yerli bir duruşun kavgasını verdiğimiz bu yolda milletimizle beraber yürüdüğümüz için bahtiyarım. Kardeşlerim, kıyafetinden ve düşüncesinden dolayı eğitim hakkından mahrum edilenlerin elinden biz tuttuk. Mağduriyete uğrayan kardeşlerimizin hakkını biz iade ettik. 'Millet devlet için değil, devlet millet içindir' dedik. Söz de karar da milletindir dedik. Burada erdem, irade ve cesaretle Türkiye'mizi şahlandırdık. Bu dava bu aziz millete hizmet davasıdır. Bağımsızlığımızı perçinledik. Türkiye'mizin hem kalkınmasına hem de gelişmesine hizmet ettik. Adaletin tesisi için gece gündüz mücadele ettik. Vesayetin kontrolüdeki iktidarı millete verdik. Yerli ve milli duruşa şiddetle ihtiyacımız var. 

TÜRKİYE YENİ DÜNYADA ONURLU BİR YER EDİNMENİN MÜCADELESİNİ VERİYOR

Türkiye sahip olduğu demokratik güçlü devleti, büyüyen ekonomisi ve milli seferberlik ruhu sayesinde bu ateş denizi içinde bir istikrar adası olarak kalabildi. Önümüzde yeni bir dünya var Mücadelenin daha sertleştiğini görüyoruz. Milli güvenlik kaygıları ön plana çıkıyor. Bizim için esas olan milli güvenliğimiz, huzurumuz ve esenliğimizdir. Yeni güç merkezleri ve ittifak olanakları ortaya çıkıyor. Türkiye tüm muhataplarıyla bu yeni dünyada onurlu bir yer edinmenin mücadelesini veriyor. Türkiye siyasi, askeri ve ekonomik gücüyle küresel bir aktör haline geliyor. 

AVRUPA BİRLİĞİ HEDEFİNDEN ASLA VAZGEÇMEDİK

Avrupa Birliği hedefinden asla vazgeçmedik. Ama Avrupa, terör örgütlerine destek verdikçe bunu söylemekten de kaçınmadık. Şimdi yeni bir yolun başlangıcındayız. Birlikte yürüyecek daha çok yolumuz var. Şimdi Türkiye'nin şahlanışını görüyorum. 24 Haziran'da da biz bu şahlanışa talibiz. Yeni dönemde Türkiye küresel bir güç olacak. Türkiye bölgesinin en önemli gücü haline geliyor. Erdem, irade ve cesaretle Türkiye şahlanacak.

AHDİM OLSUN Kİ, FAİZLER, ENFLASYON VE CARİ AÇIK DÜŞECEK

TÜRKİYE DÜNYANIN 5'TEN BÜYÜK OLDUĞUNU DOSTA DÜŞMANA GÖSTERECEK

Önümüze çıkarılan bütün zorluklar, bölgesel güç olan ülkemizin küresel güç olmasını engellemek için. Türkiye güçlendikçe sadece Dünya 5'ten büyük diye haykırmayacak; Dünyanın 5'ten büyük olduğunu dosta düşmana gösterecek. Tek bir terörist bırakmayana kadar operasyonlarımız devam edecek.  Terör örgütlerine dünyayı dar etmekten vazgeçmeyeceğiz. Fırat Kalkanı ve Afrin Harekatı'na diğerlerini ekleyeceğiz. Mehmetçik yeni görevlere hazırdır. 

BİREYSEL ÖZGÜRLÜKLERİNİZ EMANETİMİZDİR

Oylarınızı milli iradenizi nasıl emanet bildiysek bireysel özgürlükler de emanetimizdir. Yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadelemiz sürecektir. Adalet güneşinin doğacağı ilk yer idarecinin kalbidir. Adalet kuruluş ilkemizdir. Milletimiz bir bütündür. Birimiz özgür olmadıkça diğerimiz de özgür olamaz. Onun için 'Gelin canlar bir olalım' dedik. 

KADINA KARŞI HER TÜRLÜ CAHİLİYE ADETİNİ AYAKLARIMIZIN ALTINA ALDIK VE ALACAĞIZ

TBMM'de kadınlarımızın temsil oranını tarihimizin en yüksek seviyesine taşıdık. Yükü kadınlarımızla birlikte omuzlayacğız. Yeni yönetim sisteminde imkanları kadınlarımızla daha fazla paylaşacağız. Kadına karşı taciz, istismar insanlığa karşı büyük suçlardır. Kadına karşı her türlü cahiliye adetini ayaklarımızın altına aldık ve alacağız. 

GELİN BİRLİKTE HAYATA GEÇİRELİM

Gençler, sizi kalıplara sokmaya çalışmayacağız, size daha fazla alan açacağız. Ülkemiz sizinle daha fazla büyüyecek. Gençler; erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi şahlandıracak. Gelin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni sizlerle birlikte hayata geçirelim.

CUMHUR İTTİFAKI TÜRKİYE'NİN ŞAHLANIŞIDIR

Ey milletim önümüzde uzun bir yol, yapılacak çok işimiz var. Cumhur İttifakı birlik ve beraberlik anlayışının siyasete yansımasıdır. Türkiyenin yeni hükümet sistemi ile şahlanışıdır. Cumhur ittifakı erdem, irade ve cesaretle Türkiye'nin şahlanışıdır. 15 Temmuz'da olduğu gibi bağımsızlığımızı sonuna kadar koruyacağız. Allah'a and olsun ki davamızı 2023, 2053 ve 2071'e taşıyacağız. 

Yemin olsun yolumuzdan dönmeyiz. Yemin olsun hedeflerimizden vazgeçmeyiz. Yemin olsun kardeşliğimize halel getirmeyiz. Rabbim davamızı ahdimiz, birliğimizi aziz, yolumuzu açık eylesin.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...