Hanefi Avcı'ya 15 yıl hapis

Hanefi Avcı'ya 15 yıl hapis

GÜNDEM Haberleri

Devrimci Karargâh Örgütü davasında tutuklu yargılanan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, 15 yıl 3 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Hanefi Avcı'yı terör örgütüne yardım, ruhsatsız silah taşımak, gizliliği ihmal ve "Haliç'te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat" adlı kitabıyla yargıyı etkilemeye çalışmaktan 15 yıl hapse mahkûm etti. nbsp;Aynı davadan Cemal Bozkurt iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 251 yıl 2 ay hapis ile en yüksek cezayı alan sanık oldu. Sanık Ulaş Erdoğan'a da 'örgüt yöneticisi olmak, sahte evrak düzenlemek ve kişisel verileri ele geçirmek' suçlarından toplam 17 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, Hanefi Avcı'nın eşi Şenay Avcı ve gazeteci Aylin Duruoğlu'nun da aralarında bulunduğu 28 sanığın beraatine karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...