Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP ile Hüda-Par ittifak mı yapacak?

Düzenleyen:
HDP ile Hüda-Par ittifak mı yapacak?

POLİTİKA Haberleri

HDP, doğu ve güneydoğuda faaliyet gösteren 5 partinin seçimlerde Hür Dava Partisi (Hüda-Par) ile ittifak yapma teklifine parti tabanının buna hazır olmadığını gerekçe göstererek olumsuz cevap verdi.

24 Haziran seçimlerine CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ittifakı ile gitmek isteyen ancak beklediği teklifi alamayan HDP, Kürt parti ve grupları ile görüşmeler yürüttü.

Görüşme trafiği sürerken Kürt seçim ittifakı, hem HDP’ye hem de Hüda-Par’a da seçim ittifakı yapma teklifi götürdü. HDP teklifi hemen reddetmedi ve parti organlarında konuyu değerlendireceği yanıtını verdi.

Siyasi rakip olan iki partinin ilk kez birbirine bu derece yakınlaşması her iki partinin tabanında tartışmaları da bereberinde getirdi. Edinilen bilgiye göre, Hüda-Par ile ittifak olabileceği haberlerinin kamuoyuna yansıması üzerine parti tabanından tepkiler yükseldi. 

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin Hüda-Par ile ittifakın söz konusu olamayacağını açıklamasının ardından Kürt seçim ittifakına 'Hüda-Par’ın içinde yer alacağı bir ittifaka partinin hazır olmadığı' belirtilerek olumsuz cevap verildi.

HDP’nin diğer 5 partiyle ittifak görüşmelerini sürdürdüğü, anlaşma sağlanması durumunda partilerin adaylarının HDP listesinden seçime gireceği ifade ediliyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...