Devlet kaçak elektrikten kurtuluyor

- Güncelleme:
Devlet kaçak elektrikten kurtuluyor

Ekonomi Haberleri

Yıldız, çıkacağı Doğu Güneydoğu gezisinde hem bölgenin elektriğinin özel sektöre devir törenine katılacak, hem de 'kayıp ve kaçak'la mücadeleyi anlatacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güneydoğu'da kaçak elektriğe darbe vuracak dönemi başlatmak için bölgeye gidiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önce İşkaya Doğu OGG tarafından 26 yıllığına 387 milyon dolara alınan ve Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'a elektrik sağlayan Dicle Elektrik Dağıtım'ın devir törenine katılacak. Bakan Yıldız, ardından ev kadınlarına küçük çabalarla enerji tasarrufu sağlamayı öğreten 'Enerji Hanım' projesinin Mardin ve Hakkari bölümündeki tanıtım çalışmasına katılacak. Yıldız, Türkiye genelinde yüzde 15 iken Güneydoğu'da yüzde 73'ü bulan, son 5 yılda 16.3 milyar liraya ulaşan kayıp-kaçak konusunda vatandaşlara tavsiyelerde bulunacak. Hükümetin kayıp ve kaçak oranını elektrikte yüzde 10'a düşürmeyi hedeflediğini söyleyen Bakan?Yıldız, dün yaptığı açıklamada da dolarda son günlerdeki değer kaybının akaryakıt fiyatını etkileyeceğine dikkat çekti. Cenk ESEN?ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...