Erik sevmeyen kimse var mı?

Düzenleyen:
Erik sevmeyen  kimse var mı?

SAĞLIK Haberleri

Yazın en lezzetli habercisi yeşil erik artık sofralarda hızla yerini almaya başladı.

Ziyneti Kocabıyık

Yazın en lezzetli habercisi yeşil erik artık sofralarda hızla yerini almaya başladı. Yeşil eriğin C vitamini, çözünebilir lif, potasyum, A vitamini ve fosfor yönünden zengin bir besin olduğunu söyleyen Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, eriğin faydalarını şöyle sıraladı: 
¥ Sitrik asit, vücuttaki laktik asidi etkisiz hâle getirebilir, bu sayede yorgunluğu önler.
¥ Yoğurt, ayran, peynir gibi süt ürünleri ile tüketilmesi hâlinde kalsiyum emilimini artırır, diş ve kemik sağlığını destekler.
¥ Yumurta, et, balık, hindi gibi protein ağırlıklı besinlerle birlikte tüketildiğinde bu besinlerin asit etkisini azaltır ve nötralizasyonu destekler. Bu sayede metabolizma da destekleneceğinden kilo verme süreçlerini olumlu etkiler.
¥ Uygun bir kalsiyum/fosfor oranına sahiptir. Üstelik kalsiyum emilimini artıran maddeler de içerdiği için; çocuk ve yaşlı beslenmesinde yer alması gereken örnek bir besindir.
¥ Çözünebilir lif açısından zengin bir besindir. Bu sayede hem sindirimi kolaylaştırır hem de kabızlık problemini önlemeye ve çözmeye yardımcıdır.
¥ Düzenli kütür kütür yeşil erik yemek diş etlerini güçlendirir.
¥ Yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...