Otomotiv devleri gitti Detroit iflas etti

- Güncelleme:
Otomotiv devleri gitti Detroit iflas etti

Ekonomi Haberleri

Amerikalı otomobil firmalarının fabrikalarını ucuz iş gücünün olduğu gelişmekte olan ülkelere kaydırması ile yaşanan iflaslar Detroit'in sonu oldu.

ABD otomotivin sektörünün kalbi sayılan Detroit resmen iflasını açıkladı. Detroit Acil Durum Müdürü Kevyn Orr'un hazırladığı iflas kararı dosyası Vali Rick Snyder tarafından kabul edildi. İflas kararında Amerikalı otomobil firmalarının fabrikalarını ucuz iş gücünün olduğu gelişmekte olan ülkelere kaydırmasının etkisi büyük olurken, Detroit nbsp;en büyük darbeyi, General Motors ve Chrysler'in 2009'da iflaslarını istemesiyle almıştı. Michigan Valisi Rick Snyder yaptığı açıklamada, "18.5 milyar dolarlık borcu bulunan Detroit'in iflastan başka şansı kalmamıştı" dedi. Detroit'in karşı karşıya kaldığı mali krizin çok uzun süre ihmal edildiğini bildiren Snyder, "Bu zor kararı temel hizmetleri hak eden Detroit halkı için alıyorum' diyerek, bu şekilde şehrin gelecekte mali yönden tekrar eski günlere döndürülebileceğini kaydetti. ABD tarihinin bir şehrin aldığı en büyük iflas kararının geçerli olması için hakim tarafından onanması gerekiyor. Buna göre mahkeme, yapılan başvuruyu 90 gün içinde gözden geçirdikten sonra borçların yapılandırma planının nasıl yapılacağına karar verecek. Şehrin iflas etmesi, 30 bin emekli ve mevcut çalışanları da etkileyecek.78 BİN BİNA TERK EDİLDİ
Detroit'in nüfusu 1950 yılında 1.8 milyonken şu an sadece 700 bin. 78 bin binanın terk edildiği kentin yüzde 40'ında sokak lambaları yanmıyor. Cinayet oranlarının yaklaşık 40 yılın en yüksek sayısına çıktığı Detroit, 20 yıldan fazla bir süredir ABD'nin en tehlikeli şehirlerinden biri olarak biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...