New York Times'dan flaş iddia: Trump İran anlaşmasından çekiliyor

Düzenleyen:
New York Times'dan flaş iddia: Trump İran anlaşmasından çekiliyor

GÜNDEM Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran kararını açıklamasına saatler kala New York Times'tan flaş bir iddia geldi.

New York Times'a göre: Trump, Macron'la görüştü ve İran'la nükleer anlaşmadan çekileceğini söyledi.

NYT: TRUMP ÇEKİLECEK

New York Times gazetesinin iddiasında ABD Başkanı Donald Trump'ın Fransız mevkidaşı ile telefon görüşmesi yaparak, görüşmede kararını olumsuz yönde açıklamayı planladığını belirtti.

FRANSA: İDDİALAR YALAN

ABD'nin prestijli gazetesi NYT'nin Fransa'ya dayandırdığı iddialar Paris yönetiminden de karşılık buldu. Fransız yetkililer gazetenin söz konusu iddialarını yalanladı. Paris "Trump bize bir bilgi vermedi" diyerek bir görüşmenin yapılmadığını belirtti.

İRAN'IN TAVRI NET: MÜZAKERE YOK

Nükleer anlaşmanın diğer tarfındaki muhattap olan İran'da kararı kesinikle müzakere etmeyecekleri yönünde bir açıklama yapmıştı. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ülkesine ait füzelerin müzakere konusu edilmeyeceğini, ABD'nin nükleer anlaşmadan çıkması durumunda pişman olacağını söylerken, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de, nükleer anlaşmayı yeniden müzakere etmeyeceklerini söylemişti.Kararın kesinliğine ilişkin henüz bir netlik bulunmazken ABD Başkanı Trump son kararını TSİ 21:00'da açıklayacak

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...