Moskova: Suriye konferansı Eylül'e kaldı

Moskova: Suriye konferansı Eylül'e kaldı

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Suriye krizinin çözümü için planlanan ikinci Cenevre konferansının Eylül ayında yapılabileceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Kremlin Ortadoğu TemsilcisiMihail Bogdanov, Suriye krizinin çözümüne yönelik planlanan ikinci Cenevre konferansının Eylül ayında yapılabileceğini söyledi. Interfax'a açıklamada bulunan Bogdanov, "Cenevre konferansının Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesi gerçekleşmesini ümit ediyoruz." dedi. Rusya'nın konferans için her zaman hazır olduğunu kaydeden Bogdanov, "Biz yarın bile konferans için hazırız. Ne yazık ki, Suriye muhalefeti adına şimdiye kadar böyle bir hazırlık olduğunu görmedik…" eleştirisi getirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin inisiyatifi ile planlanan Suriye konferansında bugüne kadar olumlu gelişme sağlanamadı. Geçiş hükümeti kurulması konusunda mutabık olan ülkeler, Beşşar Esed'in görevi bırakması konusunda farklı düşünüyor. Moskova'ya göre Esed'in gidip gitmemesine Suriye halkı karar vermeli.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...