'Yeşil' ilanla aranacak

- Güncelleme:
'Yeşil' ilanla aranacak

GÜNDEM Haberleri

Mahmut Yıldırım'ın yaşayıp yaşamadığı tartışılırken Diyarbakır'da yargılandığı davada ilginç bir karar çıktı. Yeşil'in bulunması için gazetelere verilecek.

Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşayıp yaşamadığı tartışılırken Diyarbakır'da yargılandığı davada ilginç bir karar çıktı. Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi JİTEM davasının sanığı Yeşil'in bulunması için gazetelere ilan verilmesini kararlaştırdı. Karar basın ilan kurumuna ulaştıktan sonra Yeşil'in arandığına dair ilan, yerel ve ulusal gazetelerde yayınlanacak. Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 247'nci maddesine göre, gazete ilanı Yeşil'e ait olduğu ileri sürülen Ankara Keçiören'deki konutunun kapısına da asılacak. Gazete ilanına rağmen 15 gün içinde başvuru olmazsa tutanak hazırlanacak ve Yeşil'in "kaçak" olduğuna karar verilecek. Ayrıca Türkiye'de Mahmut Yıldırım adına kayıtlı mal varlığı tespit edilirse bunlara da mahkeme el koyacak. Mahmut Yıldırım 90'lı yıllarda Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Batman'da birden fazla adam öldürme, kundaklama ve bombalama eylemiyle yargılanıyor. Yıldırım hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...