Maliye Bakanı Ağbal’dan emeklilere ikramiye ve yaşlılık aylığı açıklaması

Düzenleyen:
Maliye Bakanı Ağbal’dan emeklilere ikramiye ve yaşlılık aylığı açıklaması

EKONOMİ Haberleri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Emeklilerimize Ramazan ve Kurban Bayramı`nda biner lira bayram ikramiyesi verilmesine ilişkin düzenleme var. Yine, 65 yaş aylığı alan vatandaşlarımızın yaşlılık aylığının 266 liradan 500 liraya çıkarılmasına ilişkin bir düzenlememiz var" dedi.

Bakan Ağbal, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı hakkında bilgi verdi. Ağbal, tasarının geniş toplum kesimlerini ilgilendirdiğini söyleyerek, "Bu tasarı içerisinde gerek esnafımızı gerek çalışanlarımızı gerek emeklilerimizi gerek gençlerimizi ilgilendiren son derece önemli düzenlemeler var. On altı yıldır toplumun her kesiminin refahını artırma noktasında önemli çalışmalar yaptık, icraatlar yaptık, hem geliri büyüttük hem mali disipline kararlılıkla devam ettik hem de gerçekten Türkiye`nin orta ve uzun vadede güçlü bir büyüme potansiyeline sahip olmasını temin ettik. Ayrıca, gelebilecek ekonomik şoklara karşı da çok güçlü bir ekonomik yapıyı da bu dönemde oluşturmuş olduk" ifadelerini kullandı.

 

Ağbal, şöyle konuştu: "Emeklilerimize Ramazan ve Kurban Bayramı`nda biner lira bayram ikramiyesi verilmesine ilişkin düzenleme var. Yine, 65 yaş aylığı alan vatandaşlarımızın yaşlılık aylığının 266 liradan 500 liraya çıkarılmasına ilişkin bir düzenlememiz var. Özellikle genç girişimciliği teşvik etmek üzere, biliyorsunuz, son yıllarda arka arkaya önemli düzenlemeler yaptık. Bu tasarıda da genç Bağ-Kur`lu girişimcilerin ilk işe başladıkları yıl bir yıl süreyle Bağ-Kur primlerinin devlet tarafından karşılanmasına ilişkin önemli bir düzenleme yapıyoruz. Yine, emekli olup da iş yeri açan, emekli olduktan sonra iş yerini devam ettiren Bağ-Kur`lu esnafımızın geçmişten gelen sosyal güvenlik destek primi borçları var, bunları terkin ediyoruz. Bu meseleyle ilgili bir çözüm geliştiriyoruz. Yine, Bağ-Kur`lu esnafımıza geçmişten gelen borçlarını dondurma ve bu yolla ileride uygun oldukları bir zamanda tekrar bunu ihya etmelerinin önünü açacak bir düzenleme yapıyoruz. Böylelikle vatandaşlarımız sağlık hizmetinden de yararlanma imkânına kavuşacaklar." Üniversite öğrencilerinin eğitim hayatına dönmelerine olanak sağladıklarını kaydeden Ağbal, "Yine, üniversite öğrencilerimize dönük, onların eğitim hayatına dönmelerini sağlayacak önemli bir düzenleme de bu tasarı içerisinde yer alıyor" şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...