Gelibolu Millî Parkı’ndaki kaçak yapıya imar affı yok

Düzenleyen:
Gelibolu Millî Parkı’ndaki kaçak yapıya imar affı yok

GÜNDEM Haberleri

TBMM gündeminde bulunan ve imara aykırı yapılara af öngören düzenlemeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müdahalesi ile bazı istisnalar getirilecek.

Yücel KAYAOĞLU

Erdoğan önceki gün AK Parti Meclis grubu toplantısından sonra AK Partili bazı yöneticilerle bir araya gelerek, Meclis gündemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Toplantıda, kamuoyunda ‘torba yasa’ olarak bilinen ve imar affı, vergi-prim borçlarının yeniden yapılandırılması ile emeklilere yılda iki ikramiye verilmesini öngören tasarıda yapılacak değişiklikler ele alındı. Şehitliğin de içinde bulunduğu Gelibolu Tarihî Millî Parkı’nın imar affı kapsamına girdiği gündeme gelince, Erdoğan’ın tepki gösterdiği ve bu alanın kapsam dışına çıkarılmasını istediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı’nın verdiği talimat doğrultusunda daha önce İstanbul Boğazı’nın kıyı şeridinin imar affı kapsamı dışına çıkarıldığı tasarıya, Gelibolu Tarihî Millî Park alanı da eklendi.  Böylece bu bölgede de imar affı uygulanmayacak.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, konuyla ilgili şunları söyledi: Tarihî ve kültürel anlamda “Tarihî Alan Başkanlığı/Çanakkale Şehitliği” özel bir yere sahip. Bu bölgenin kültür ve tarih turizmi anlamında gelişmesi, yapısının korunması için özel bir çaba harcıyoruz. Tarihî alanda bırakın herhangi bir imara aykırılığı, tek bir prefabrik yapı kurulmasına dahi izin vermeyeceğiz. Bu bize şehitlerimizin emanetidir.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...