24 Haziran seçim anketi sonuçları!

Düzenleyen:
24 Haziran seçim anketi sonuçları!

GÜNDEM Haberleri

Seçim anketi sonuçları 24 Haziran 2018 seçimlerine az bir zaman kala merak içerisinde sorgulanıyor.

Seçim anketi sonuçları merak ediliyor. En son seçim anketi sonuçları hangi parti ne kadar oy alır? 24 Haziran seçimleri ile ilgili yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada erken seçim tarihinin 24 Haziran Pazar günü olduğunu açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini ve seçime girecek olan partileri duyurdu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekilliği genel seçimine, AK Parti , BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İP, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi'nin girebileceğine karar verdi. Vatandaşlar araştırma şirketlerinin ve siyasilerin yaptığı açıklamaları yakından takip ediyorlar ve hangi partinin oy oranın yükseliş, hangisinde düşüş olduğunu öğrenmek istiyorlar. Optimar Araştırma seçime yönelik düzenlediği son anket sonuçlarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada; 27 Nisan-2 Mayıs 2018 tarihleri arasında, 26 ilde 2 bin 107 kişi ile gerçekleştirdiği araştırmada katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verir misiniz?" sorusu yöneltildi. Son seçim anketi ile ilgili açıklamalara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SON SEÇİM ANKETİ AÇIKLANDI

Optimar Araştırma seçime yönelik düzenlediği son anket sonuçlarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada; 27 Nisan-2 Mayıs 2018 tarihleri arasında, 26 ilde 2 bin 107 kişi ile gerçekleştirdiği araştırmada katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verir misiniz?" sorusu yöneltildi. Kararsızlar dağıtılmadan soruya yanıt veren katılımcıların yüzde 51'i Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceklerini belirtti.

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE: 52,4

Katılımcılara aynı araştırmada, "AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na oy verir misiniz?" sorusu soruldu. Kararsızlar dağıtılmadan, Cumhur İttifakı'na oy vereceğini söyleyen katılımcıların oranı yüzde 52,4 olarak ortaya çıktı.

ERDOĞAN'IN ŞAHSİ OYU YÜZDE 53

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir; konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede; "Kararsızlar dağıtılmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı yüzde 51. Bu oran 2013 yılından beri yapmış olduğumuz araştırmalardaki Erdoğan'ın yüzde 51-53 arasındaki şahsi oyunu teyid ediyor. Diğer taraftan araştırmaya katılanların da yüzde 9,7'sinin de henüz karar vermediğini görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı için yüzde 9,7'lik kesimin kimden tarafa karar vereceği aradaki farkın kesinleşmesi açısından belirleyici olacak. Yüzde 52,4'lük bir kesim Cumhur ittifakına oy vereceğini belirtirken, yüzde 10,3'lük bir kesimin de kararsız olduğu görülmektedir. 24 Haziran seçimleri parlamento çoğunluğunu elde etmek açısından adayların belirlenmesi, partilerin seçim kampanyaları, parti teşkilatlarının sahadaki aktif çalışması seçimin kaderini belirleyecek" dedi.

CHP TABANI İTTİFAKA KARŞI!

Optimar Araştırma yaptığı son araştırmada seçmene önceki seçimlerde oy verdikleri ve oy vermeyi düşündükleri partilerin kurabileceği ittifaka ilişkin beklentileri sordu. 7 Haziran, 1 Kasım ya da 24 Haziran seçimlerinde HDP’ye oy verdiğini ya da vereceğini belirten katılımcıların yüzde 74’ü HDP, CHP ile ittifak kurmalı şeklinde yanıt verdi.

Aynı şekilde 7 Haziran, 1 Kasım seçimlerinde oyunu CHP’den yana kullanmış ya da 24 Haziran seçimlerinde CHP’ye oy vereceğini belirten seçmene de yöneltilen soruya verilen yanıtların oranları ise şöyle oldu:

“CHP, İP ile ittifak kurmalı diyenler yüzde 47,5

HDP ile ittifak kurmalı diyenler; 10,5

SP ile ittifak kurmalı diyenler ise yüzde 3,4"

CHP TABANI KILIÇDAROĞLU’NU İSTEMİYOR

CHP yandaşı şirketin anket sonuçları, FETÖ talimatlı proje ittifakı çöken Kılıçdaroğlu’nu öfkeden çılgına çevirdi. Terör örgütleri FETÖ ve PKK uzantılarıyla kol kola giren CHP liderine parti tabanının yüzde 64’ü destek vermiyor.

CHP liderinin izlediği omurgasız politikadan parti tabanı büyük rahatsızlık duyuyor. Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ve PKK uzantılarıyla kol kola girmesi sabırları taşırdı. Genel merkez yönetimine ve Kılıçdaroğlu’na isyan bayrağı açıldığı, CHP seçmeni üzerinde yapılan araştırma ve anketlerde net bir şekilde ortaya çıkıyor. Genel başkanın ismi cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ilk sırada yer alıyor ancak yapılan anketlere göre partililerin sadece yüzde 36’sı Kılıçdaroğlu’nu destekliyor.

SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI NASIL?

A&G'nin sahibi Adil Gür, erken seçim tartışmalarının başladığı gün elindeki son anket rakamlarını açıkladı.

Kamuoyu araştırmalarını seçim sonucu gibi göstermek gerçeği yansıtmaz" diyen Adil Gür, herkesin yaptığı en büyük hatanın referandumla normal seçimi birbirine karıştırması olduğunu belirtti.

İşte düzenlenen son anketten bazı sonuçlar ve Adil Gür'ün araştırmasında önemli bazı başlıklar:

-Seçmenin %60'ı ekonomideki dalgalanmanın dış müdahaleden dolayı olduğunu düşünüyor.

-"AK Parti ile MHP, Cumhur ittifakıyla seçime gidecek. Başarılı olacağın düşünüyor musunuz?" sorusu "%55-60 bandında 'Evet, başarılı olur" (%10 kararsız dağılımı yapılmadan) şeklinde yanıt buluyor.

-"Siz Cumhur ittifakına oy verir misiniz?" şeklindeki soru ise "55-56-57 bandında 'Evet, veririm" şeklinde cevap buluyor.

ANDY-AR BAŞKANI: ERDOĞAN İLK TURDA YÜZDE 55 ALIR

Diğer bir araştırma şirketi Andy-Ar'ın başkanı Faruk Acar da bu zamana kadar yapılan anketler üzerinden iddialı bir tahminde bulunarak şunları söyledi:

"Şu an itibariyle , 40 gün sonra seçime gidildiğinde, 20 yıldır yanılmayan ve kamuoyunda ciddi bir güvenilirliği olan, başında olduğum, emekçisi olduğum Andy-Ar adına, altına imzamı atayım ve sorumluluğu alayım; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 55 gibi bir oyu var, daha altı değil. Bugünkü koşullarda daha ilk turda mesele bitiyor."

CHP’NİN SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz ay yaptırdığı anketlerde oylarda büyük gerileme olduğu öğrenildi. Mart ayındaki anketlerde yüzde 19 gözüken CHP oyları, nisan anketlerinde yüzde 16’ya düştü.

Parti yöneticileri ile paylaştığı anketlerde adaylığının siyasi sonu olacağından korkan Kılıçdaroğlu’nun ‘ne olursa olsun aday olmayacağım’ diyerek partiden gelen talebi kesin bir dille reddetti. Oyların İP’e kayması üzerine Kılıçdaroğlu’nun 24 Haziran’da profili düşük bir adayla seçime gitmeye karar verdi.

Kılıçdaroğlu kendi aday olmak yerine başka bir isim istediğini ve bu ismi de “Göstereceğimiz aday her kesimden oy alabilecek. Ekonomiden anlayacak” şeklinde tarifine sadece Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile İlhan Kesici uyuyor. Kılıçdaroğlu’nun en geç pazar gününe kadar bu iki isimden birini açıklayacak. CHP kulisleri, Kılıçdaroğlu’nun adayını çoktan belirlediğini konuşuyor. En son Konya’da “Türkiye’yi dolaşmaya hazır mısınız?” dediği Büyükerşen’in CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olması bekleniyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi halinde CHP yeni bir krizi daha gebe! Büyükerşen’in yerine göreve gelecek ismi Eskişehir Büyükşehir Belediye meclis üyeleri belirleyecek. Şu anda belediyede en çok koltuğu olan parti ise AK Parti olarak gözüküyor. AK Parti’nin 26, CHP’nin 19 MHP’nin ise bir meclis üyesi bulunuyor.

MAHİR ÜNAL’DAN SEÇİM ANKETİ AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son ankete göre oy oranını yüzde 55,6 olduğunu açıkladı.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantı sonrası açıklama yapıyor.

Ünal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu seçimin diğer seçimlerden bir farkı var. Bu seçim cumhurbaşkanlığı seçimleriyle milletvekilliği seçimlerinin bir arada gerçekleşeceği bir süreci oluşturuyor. Kararlar hızla verilip süreç başlatılacak. AK Parti siaysetini samimiyet üzerine bina etmiştir. Erken seçim konusunda samimi ve açık ifade etmiştik. Ana muhalefetin ifade ettiği gibi bir erken seçim yapılacaktı ama yapılmayacak gibi davrandığımız söz konusu değil.

Salı günkü grup toplantısında Cumhurbaşkanımız Kasım 2019 diye bunun altını çizdi. Ardından gerekli istişareler yapıldı, Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. Ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Bahçeli ile bir araya geldi. Nihayetinde yeni duruma karşı AK Parti değerlendirmelerini yaparak doğru pozisyonu aldı. Siyaset doğru pozisyonu almaktır.

Kongrelerimizle ilgili alınmış bir karar henüz yok. Erken seçim süreciyle birlikte bu sürecin gerekliliklerini yerine getiriyoruz.

UYUM YASALARI

Şu an ihtiyacımız olan konu, cumhurbaşkanları adaylarının nasıl belirleneceğine dair aslında anayasada hüküm var. 100 bin kişinin aday göstermesi durumunda sürecin yasal zemininin düzenlenmesi nasıl olacak bunlarla ilgili şu anda çalışılıyor. Hızla bir düzenlemeye gidilecek.

AK PARTİ SEÇİME HAZIR MI?

AK Parti kampanyalar konusunda tam anlamıyla bir ustadır. AK Parti'nin yaptığı işlerden en muhteşemi siyasi kampanyalardır. Hazırlıklıyız, zaten dediğim gibi 7/24 iletişim içerisinde olduğumuz için halkımızla müziklerimiz de hazır. Güçlü bir slogan, müzükler, filmler, medya planlaması bunlar AK Parti'nin hızlı bir şekilde yaptığı süreçler. İnternetin ve sosyal iletişim ağlarının çok güçlü kullanılacağı bir kampanya olacağını daha önce açıklamıştık.

Maalesef AK Parti'ye saldırmaktan, hakaret etmekten başka işi olmayan, ana muhalefet partisinin içine düştüğü durum... Daha adaylarını belirleyecekler, sözcüleri en güçlü adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Biz her zaman her şeye hazır bir şekilde yolumuza yürüdük. Biz iktidarda olmanın konfor ve rehavetine kapılmadık. Sanki yarın seçim olacakmış gibi hareket ettik.

En son yapılan ankette Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 55.6 gözüküyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...