Şimdide hile yapmakla suçlanıyor

/ Kaynak: AA
Şimdide hile yapmakla suçlanıyor

FUTBOL Haberleri  / AA

Taksim Gezi Parkı olaylarında polisle tartışmasının ardından gözaltına alınan, Rus gazeteci Arkadi Babçenko'nun ülkesinde de başı dertte.

6 Mayıs 2012'de Moskova'da düzenlenen muhalif gösterilerde göz altına alınan ve sonra serbest bırakılan Babçenko şimdi de "hile yapmak" ve polisi oyalamakla suçlanıyor. Rus basınına göre, Soruşturma Komisyonu radikal muhalif güçlerinin Moskova'nın Bolotnaya meydanında yaptığı protesto gösterisiyle ilgili yeni inceleme sürecini başlatıyor. Bu soruşturmada göz altına alınacak listede Babçenko'nun da olduğu iddia ediliyor. İncelemelere göre, Bolotnaya Meydanı'nda gösteriler sırasında, Babçenko dahil bir grup gösterici Kremlin yakınlarındaki Manejnı Meydanı'nda protesto eyleminde bulunmuş. Güvenlik görevlilerine göre, Manejnı Meydanı'ndaki göstericiler Bolotnaya'daki polislerin dikkatini dağıtmak için eyleminde bulunmuş. Gözaltına alınacak gösterici sayısının 18'e çıkacağı belirtiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Babçenko, "Manejnı Meydanı'nda hiç bir asayişi bozacak vukuat yaşanmadı. Şahıslar toplanınca özel polis güçleri gelerek her kesi zırhlı araçlara soktu. Ben de ilk gözaltına alınanlardan biri idim." savunmasında bulundu. Babçenko'nun gözaltına alındığı sırada çekilen görüntüler internette de yayınlandı.

FUTBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...