Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kerry Ortadoğu temaslarının meyvesini alıyor

/ Kaynak: AA
Kerry Ortadoğu temaslarının meyvesini alıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail-Filistin meselesine çözüm bulma gayretiyle bölgeye yaptığı 6 ziyaretin meyvelerini almaya başladı.

ABD'de Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail-Filistin meselesine çözüm bulma gayretiyle bölgeye yaptığı 6 ziyaretin meyvelerini almaya başladı. ABD'de Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturur oturmaz yoğun bir gezi trafiği içerisine giren John Kerry, şu ana kadarki yurtdışı mesaisinin büyük bölümünü ise Ortadoğu'ya ayırdı. ABD'de Dışişleri Bakanı olduğu günden bu yana neredeyse "Ortadoğu bakanı" gibi çalışan John Kerry, İsrail-Filistin meselesine çözüm bulma gayretiyle bölgeye yaptığı 6 ziyaretin 5'inde Amman'a, 4'ünde Kudüs'e, en az 3'ünde de Ramallah'a uğradı. En son haftabaşından beri bölgede olan ve Amman ile Batı Şeria arasında mekik dokuyan Kerry, Abbas ile 3 kez yüz yüze, Netanyahu ile de defalarca telefonda görüşmesi sonrasında, tarafları doğrudan nihai statü müzakerelerinin yeniden başlaması için temel teşkil eden anlaşmaya varmaya ikna ederek, bunca mesainin ilk meyvesini aldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...