Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çavuşoğlu ve Maas, Solingen’de görüşecek

Düzenleyen:
Çavuşoğlu ve Maas, Solingen’de görüşecek

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Alman mevkidaşı Heiko Maas, 29 Mayıs’ta Solingen’de bir araya gelecek.

Almanya’nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te beş Türk vatandaşının hayatını kaybettiği ırkçı saldırının 25. yıl dönümünde, Türk ve Alman Dışişleri Bakanları birlikte anma törenine katılacak. Mevkidaşların yabancı düşmanlığına karşı ortak mesajlar vermeleri ve Solingen’de hayatını kaybedenler için yapılan anıtı ziyaret etmeleri bekleniyor. 

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Başbakanı Armin Laschet’in daveti üzerine 29 Mayıs’ta Solingen’e gelecek olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, burada Alman mevkidaşı Heiko Maas ile de görüşeceği öğrenildi. 

Aşırı sağcılar 29 Mayıs 1993 tarihinde Türklerin oturduğu bir binayı kundaklamış, çıkan yangın sonucu Mevlüde Genç iki kızını, iki torununu ve bir yeğenini kaybetmişti. Saldırıyı düzenlenen dört aşırı sağcı, 1995 yılında cinayetten hüküm giymiş, ancak bir süre sonra tahliye edilmişti. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...