Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'nün firari 'hususi imamı' yakalandı

Düzenleyen:
FETÖ'nün firari 'hususi imamı' yakalandı

GÜNDEM Haberleri

İzmir merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki "kripto yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında firari olarak aranan ve soruşturmaya dayanak oluşturan "buluntu flash bellek"in hazırlanmasında etkin rol oynayanlardan biri olduğu iddia edilen örgütün sözde hususi imamlarından İ. S. yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü  Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki  kripto yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı,  arama ve el koyma kararı bulunan 96 kişi içinde firari olarak aranan örgütün  hususi imamlarından İ.S'nin Buca ilçesinde bir evde gizlendiği tespit edildi.

Zanlı, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.Gözaltına alınan İ.S'nin eşi ile Buca ilçesinde bir arkadaşının evinde  gizlendiği belirtildi.Şüphelinin, soruşturmanın dayanağını oluşturan "buluntu flash bellek"i  hazırlayanlardan olduğu, flash bellek içinde adına kayıtlı dosyalar bulunduğu  iddia edildi.

OPERASYON

Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir  merkezli 15 ilde 10 Mayıs'ta eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında  muvazzaf askerlerin de olduğu, haklarında gözaltı kararı verilen 96 zanlıdan  87'si yakalanmıştı. Operasyon kapsamında FETÖ'nün askerlerden sorumlu 5 mahrem imamından  2'sinin yurt dışına firar ettiği, gözaltı listesindeki hava istihbarat astsubay  Erdal D'nin de darbe girişimi öncesi geçici görevle gittiği Yunanistan'dan  dönmediği belirlenmişti. 

Soruşturma kapsamında gözaltı, arama ve el koyma kararı verilen 96  zanlının ismine "Yurtta Sulh Konseyi" üyesi olarak yargılanan eski Orgeneral Akın  Öztürk'ün, 2006'da İzmir'de Ege Ordusu Komutanlığına teslim edildikten sonra  üstünü örttüğü öne sürülen "buluntu flash bellek" dosyasından ulaşıldığı ortaya  çıkmıştı. Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı olan Akın  Öztürk'ün kurduğu "Güneş çalışma grubu" heyeti tarafından incelenen ve "Kayda  değer veri yok. Basit tedbirlerle önlenebilecek bir durum. Gerekli çalışma  yapıldı." denilerek rafa kaldırıldığı ileri sürülen "buluntu flash bellek"te  yapılan incelemede, TSK mensuplarının fişlendiği belirlenmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...