Türkiye'den peş peşe Kudüs tepkisi

Düzenleyen:
Türkiye'den peş peşe Kudüs tepkisi

GÜNDEM Haberleri

İsrail askerlerinin Filistinlileri öldürmesi hakkında hükümetten peş peşe tepkiler geliyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız" derken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Dünyanın bu sistematik yok etme barbarlığı karşısındaki sessizliği bir utanç tablosudur" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, "ABD, Kudüs konusundaki inandırıcılığına zarar veriyor. Bugünkü katliamı kınamak yetmez, artık ortak adımlar atmak gerekiyor. Türkiye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız" diye konuştu.

"Şiddetle kınıyoruz"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "İsrail güvenlik güçlerinin barışçı gösteri yapan  Filistinlilere uyguladığı katliamı lanetliyoruz. ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini uluslararası  hukuku ve tüm BM kararlarını ihlal ederek Kudüs’e taşımasını şiddetle kınıyoruz" denildi.

"Sistematik yok etme barbarlığı"

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü  İbrahim Kalın, "Bugün İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarında şehit  ettiği her bir Filistinli, İsrail’in utanç duvarına eklenen yeni bir cinayet,  yeni bir lekedir." ifadesini kullandı. 

Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, "Bugün  İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarında şehit ettiği her bir Filistinli,  İsrail’in utanç duvarına eklenen yeni bir cinayet, yeni bir lekedir. Dünyanın bu  sistematik yok etme barbarlığı karşısındaki sessizliği de ayrı bir utanç  tablosudur." paylaşımında bulundu.

"ABD de en az İsrail kadar sorumlu"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yapılanı 'katliam' olarak değerlendirdi ve bu çatışmalardan İsrail hükümeti kadar ABD yönetiminin de sorumlu olduğunu belirtti:

"Var olan  huzursuzluğu, güvensizliği, istikrarsızlığı, kriz ve çatışmaları daha da  artıracaktır. Bu katliamdan İsrail hükümeti kadar ABD yönetimi de  sorumludur. ABD ve İsrail ne yaparsa yapsın, hangi  adımı atarsa atsın, yaptıkları ile attıkları adımlar Türkiye için yok hükmündedir. Kudüs eninde sonunda tam özgürlüğüne  kavuşacaktır. ABD ve İsrail, eninde sonunda Kudüs’ü gerçek sahiplerine bırakmak  mecburiyetinde kalacaklardır."

İngiltere'deki düşünce kuruluşu Chatham House'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Bugün ABD'nin büyük elçiliğini Kudüs'e taşıma yönündeki kararını özellikle de uygulama noktasında çok çok talihsiz buluyoruz. Bu kararı bir kez daha reddediyoruz" demişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...