Çanakkale'de göçmenleri taşıyan fiber tekne battı: 7 ölü

Düzenleyen:
Çanakkale'de göçmenleri taşıyan fiber tekne battı: 7 ölü

YAŞAM Haberleri

Çanakkale'de kaçak göçmenleri taşıyan fiber tekne battı ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre yasa dışı yollarla Yunanistan Midilli'ye geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan 5 metrelik fiber teknenin Ayvacık ilçesine bağlı Babakale Köyü açıklarında henüz belirlenemeyen bir nedenle batması sonucu sayıları belli olmayan kaçak göçmenler boğularak can verdi. Hayatını kaybeden 2'si çocuk 7 kişinin cesedi bölgede bulunan sahil güvenlik ekibi ve balıkçılar tarafından Babakale Limanı'na getirildi. Cesetler cumhuriyet savcısının yapacağı inceleme sonrası Ayvacık Devlet Hastanesi'ne kaldırılacak.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında alabora olan teknenin batması sonucu yaşamını yitiren 3'ü çocuk 7 kişinin de Afganistan uyruklu olduğu öğrenildi. Kurtarılan 13 kişiden 1'inin İranlı, diğerlerinin de Afganlı olduğu belirlenirken, teknede başka kimsenin bulunmadığı ortaya çıktı. Ancak, sahil güvenlik ekiplerinin arama ve kurtarma çalışmalarını gün ağarıncaya kadar sürdüeceği kaydedildi.
Tekne faciasında yaşamını yitirenlerin cenazeleri Ayvacık Devlet Hastanesi morguna konulurken, kurtarılan 13 kişi de yine aynı hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...