MOSSAD'dan Suudi Arabistan ve ABD'ye İran'da darbe çağrısı

Düzenleyen:
MOSSAD'dan Suudi Arabistan ve ABD'ye İran'da darbe çağrısı

DÜNYA Haberleri

MOSSAD'ın üst düzey eski yetkililerinden Tamer, İsrail gazetesine verdiği röportajda, Tel Aviv yönetimi, Suudi Arabistan ve ABD'nin İran rejimini değiştirebileceğini vurguladı.

İsrail İstihbarat Teşkilatı MOSSAD'ın üst düzey eski yetkililerinden Hayem Tamer, İsrail merkezli The Jerusalem Post'a verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. 

Tamer, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İsrail ve Suudi Arabistan'ın İran ile yaşadığı gerginliği ele alırken, ülkesinin İran rejimini değiştirme konusunda Suudi Arabistan ve ABD'ye yardım edebileceğini ifade etti.

Tamer açıklamasında, "Eğer bütün taraflar tutarlı bir stratejinin parçası olarak iş birliği yaparlarsa, İsrail, İran'daki rejim değişikliğini gizli bir şekilde kolaylaştırabilir ve aynı zamanda Suudiler de bunu finanse edebilir ve ABD de bunu farklı cephelerden destekleyebilir" dedi.

İsrail'in olası İran saldırılarına karşı hazırlıklı olduğuna da değinen Tamer, olası bir saldırıda "tüm silahları" kullanacaklarını belirtti.

2014 yılına kadar MOSSAD'da süt düzey görevlerde bulunan Tamer'in, operasyon, teknolojik alanların yanı sıra diğer birimlerde yabancı istihbarat teşkilatlarıyla iş birliği yapmış ve İran'a karşı araştırmalar yürüttüğü biliniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...