HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine yarın İstanbul'da toplanıyorlar

Düzenleyen: /
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine yarın İstanbul'da toplanıyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İİT İslam Zirvesi, Haber

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'deki son gelişmelerin ardından yaptığı çağrı üzerine yarın İstanbul'da toplanacak İİT İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'na 40'tan fazla İslam ülkesinden katılım öngörülüyor.

Türkiye'nin dönem başkanlığında İstanbul'da yapılacak İİT İslam  Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'na, 13 devlet ve hükümet başkanı, 2  cumhurbaşkanı yardımcısı, 3 başbakan yardımcısı ile 12 dışişleri bakanının yanı  sıra 11 ülkeden üst düzey diplomat ve misyon şefinin katılması planlanıyor.

Zirveye, devlet ve hükümet başkanı seviyesinde İran Cumhurbaşkanı  Hasan Ruhani, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Sudan  Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, Gine Bissau Devlet Başkanı Jose Mario Vaz ve Gine  Cumhurbaşkanı Alpha Gonde, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Kuveyt Emiri  Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled  Abdulaziz, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Pakistan Başbakanı Şahid Hakan  Abbasi ve Kırgızistan Başbakanı Muhammedkalıy Abılgaziyev'in katılması  bekleniyor.

Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla ve Gambiya  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Aja Fatoumatta Tambajang, KKTC Başbakan Yardımcısı ve  Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Somali Başbakan Yardımcısı Mehdi Muhammed Culid,  Yemen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi'nin de  zirvede ülkelerini temsil etmesi öngörülüyor. İİT Olağanüstü Toplantısı kapsamında, Filistin Başbakanı Rami  el-Hamdallah ve İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin bugün İstanbul'a  geldi.

İİT GEÇEN YIL DA KUDÜS'LE İLGİLİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANMIŞTI

ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail’in başkenti olarak tanıması sonrasında  13 Aralık 2017'de İstanbul'da düzenlenen İİT Olağanüstü Zirvesi'nin ardından  yayımlanan bildiride, Doğu Kudüs Filistin Devleti'nin başkenti olarak ilan  edilmişti. İslam ülkeleri, bütün devletleri Filistin Devleti'ni ve Doğu Kudüs'ü  onun işgal altındaki başkenti olduğunu tanımaya davet etmişti.

Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD  Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan  Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş"  adını verdikleri gösteriler düzenliyor.

İsrail askerlerinin, Gazze sınırında ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik  açmasını protesto etmek ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını anmak isteyen  göstericilere ateş açması sonucu 62 Filistinli şehit oldu, 3 binden fazla kişi yaralandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...