Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan'dan Derviş Eroğlu'na tebrik mesajı

- Güncelleme:
Başbakan Erdoğan'dan Derviş Eroğlu'na tebrik mesajı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na 20 Temmuz dolayısıyla gönderdiği tebrik mesajı gönderdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na 20 Temmuz dolayısıyla gönderdiği tebrik mesajında, Anavatan ve Garantör ülke olarak Türkiye'nin kalıcı bir çözümü her zaman destekleyeceğini kaydetti. Erdoğan mesajında şöyle dedi: "KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı tebrik ediyor; zat-ı alinizin şahsında tüm Kıbrıs Türklerine en kalbi selam ve muhabbetlerimi iletiyorum. Anavatan Türkiye, Kıbrıs Türk Halkı'nın huzur ve refahı için tarihten bugüne uzanan sorumluluğunun bilinciyle üzerine düşeni yapmaya kararlılıkla devam edecektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin her alanda daha da gelişmesi ve güçlenmesi için desteğimiz sürecek, Kıbrıs Türkü, Türkiye'nin etkin ve fiili garantisi altında aydınlık yarınlara güvenle ilerleyecektir." Ada'da adil ve kalıcı bir kapsamlı çözüme yönelik olarak 2008-2012 yılları arasında Birleşmiş Milletler'in himayesinde gerçekleştirilen son müzakere sürecinde, liderliğinizde Kıbrıs Türk tarafının sergilediği tüm yapıcı iyi niyetli çabalara rağmen, Rum tarafının uzlaşmaz tutumu ve irade eksikliği nedeniyle çözüme ulaşılması maalesef mümkün olamamıştır. Gelinen aşamada Hükümetimiz, 2013 yılı itibariyle 50. yılına girmiş bulunan Kıbrıs meselesinin daha fazla gecikmeden çözüme kavuşturulmasından yanadır.


Anavatan ve Garantör ülke olarak Türkiye, Ada'nın eşit ve ortak sahibi olan iki halkın asli kurucu iradeleri temelinde müzakere edilmiş ve karşılıklı uzlaşılmış kalıcı bir çözümü her zaman desteklemiştir ve destekleyecektir. Kıbrıs Türkü'ne dayatılan ve hiçbir meşru temeli bulunmayan haksız kısıtlamalara son verilmesinin, Kıbrıs Türk Halkı'nın çözümsüzlüğün mağduru haline getirilmemesi bakımından hakkaniyetin de gereği olduğu açıktır.


Türkiye, Ada'da kapsamlı çözümün sağlanması hedefine paralel olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin her bakımdan gelişip güçlenmesine de büyük önem atfetmektedir. Kıbrıs Türk Halkı'nın refah düzeyinin daha da artması ülke olarak önceliklerimiz arasında olmaya devam edecektir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...