'Çinçin'de kimse 1400 lirayla memuriyet istemiyor'

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
'Çinçin'de kimse 1400 lirayla memuriyet istemiyor'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara'da 2 bin polisin katılımıyla suç örgütüne düzenlenen operasyonla Çinçin ve etrafındaki bölgenin sıkıntıları yeniden gündeme geldi.

Kentsel dönüşümle çehre değiştirmeye başlayan Çinçin'de, suç ve suçlu oranın azaltılmasına yönelik rehabilitasyon çalışmalarına ihtiyaç duyuluyor. Çinçin'de üç yıl önce yaptığı sosyolojik araştırma sonucu bu bölgeyle ilgili bilgiler derleyen Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Erdem, konuyu değerlendirdi. nbsp;Suç işlemeyen veya pişman olan ailelerin bölgede maddi sıkıntı çektiğini ve ailelerin parçalandığını anlatan Erdem, eğitim seviyesinin oldukça düşük olduğu mahallede çocukların çevresinde devlet dairesinde çalışan hiçbir rol model bulunmadığına dikkati çekti. Aile fertlerinin kamu kurumlarında çalıştırılmaya teşvik edilmesi ve bunun desteklenmesi gerektiğini belirten Erdem, şöyle konuştu: "Buradaki insanlar yasa dışı işlere bulaştığı için kayıt dışı gelire sahipler. Kimse 1400 liraya memuriyet yapmak, asgari ücretle çalışmak istemiyor, yüksek gelir elde etmek istiyor. Belki bir iki tanesi 'Ben az ama huzurlu hayat istiyorum' diyecek. 'Polis yaklaştığı zaman korku yaşamak istemiyorum' diyenler çıkacaktır." Erdem, mahalle sakinlerinin sigortalı olmaları durumunda yardımların kesileceğini düşündüğünü bu yüzden meslek kurslarına gitme konusunda da istekli olmadıklarını öne sürdü.


Çinçin'deki çocukların silah taşımanın gurur verici olduğunu düşündüğüne dikkati çeken Erdem, "Polis amca eğitimleri ile birçok çocuk topluma kazandırılabilir" dedi.
Operasyonların tek başına buradaki sıkıntının giderilmesi için yeterli olmayacağını savunan Erdem, şöyle devam etti: "Yenidoğan ve Hıdırlıktepe inanılmaz sıkıntılı bölgeler. Yenidoğan ve Hıdırlıktepe Mahalleleri ıslah edilmedikçe, suça bulaşmamış yeni nesli kurtarmadıkça, Ankara genelindeki suç oranı azalmayacak. Sadece suç işleyen gruplar yer değiştirecek, bölgede mekansal değişim yaşanacak. Bu ailelerin başka yerlere taşınmasıyla diğer bölgelerde ki suç oranları artıyor. Sincan'a ve Altındağ'ın bir başka mahallesine taşınanlar bunu gösterdi."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...