Bekir Bozdağ'dan dövizli askerlik açıklaması

Bekir Bozdağ'dan dövizli askerlik açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Almanya'nın Köln kentindeki Kale Camisi'ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya'nın Köln kentindeki Kale Camisi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Gezi Parkı hadiseleri Türkiye'nin dışarıdaki görünümünü etkilemek için fevkalade çarpıtılmıştır. İftiralar gerçek gibi takdim edilmiştir" dedi. Bunu uluslararası medyanın da yaptığını ifade eden Bozdağ, CNN International'ın Kazlıçeşme'de AK Partin mitinginde çekilen fotoğrafı, hükümete karşı protestolar gibi göstermesini buna örnek gösterdi. Medyanın, tarafsız ve objektif yayın yapması ve olayları olduğu gibi göstermesi gerektiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti: "Batı medyası, Mısır'da askeri darbe oldu, darbeyi gösteremiyor. Adeviyye Meydanı'nda milyonlar toplanıyor. Günlerdir ayakta. Tahrir'i gösterenler, Adeviyye'ye bir kamera dahi gönderemediler. Şu anda darbeciler bütün televizyonlara, basın yayın organlarına el koydular, yayınları kontrol altına aldılar. Hiç bunu eleştiren bir şey duydunuz mu. Baktığınız zaman, Türkiye'de olmayanları olmuş gibi gösterenleri televizyonlarda köşelerde çıkarıyorlar. Bazı gazeteler, hiç olmamış gibi Türkçe yayınlar çıkardılar Almanya'da. Şimdiye kadar hiç çıkardılar mı? Burada o kadar Türk var. Bir defa da bunlar için 'Türkçe ek çıkaralım' dediler mi? Demediler."


Dövizli askerlik konusu
Bozdağ, dövizli askerlik bedelinin Bakanlar Kurulu kararıyla 10 binden 6 bin avroya düşürüldüğünü anımsatarak, "(Bedeli) Peşin ödemiş olmayanlar, taksitle yapanlar var. Onlar şimdi ödedikleri taksidi 6 bin avro dolduysa orada bitecek. Bütün taksitleri ödemeyecekler. 6 bin avroyu geçmişse ilave taksit ödemeyecekler'" dedi.


Askerlik konusunda işlemi tamamlanmamış ve yaz aylarında Türkiye'ye gidecekler için Milli Savunma Bakanlığı'nın bir genelge çıkardığını diye getiren Bozdağ, vatandaşların bu konuda bir mağduriyet yaşamayacaklarını söyledi.


12 Eylül askeri darbesinin ardından vatandaşlıktan çıkarılanların tekrar alınması konusunda da Bozdağ, nbsp;bu durumda olan kişilerin yeniden yapacakları başvuruların değerlendirileceğini ve Türk vatandaşı olabileceklerini ifade etti.
Bozdağ, Nazım Hikmet'in AK Parti döneminde yeniden Türk vatandaşlığına alındığını hatırlattı.
Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın aile müşteşarları ve ataşelerinin yurt dışına atanması konusunda adım atıldığını, ekim ayında bunun büyük bir ihtimalle yasalaşacağını ifade eden Bozdağ, böylece burada Türk ailelerine yönelik rehberlik imkanının bulunabileceğini belirtti.
Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın Spor ve Gençlik Bakanlığı ile yurt dışında yaşayan gençlerle ilgili çalışmalar yaptığını aktardı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...