Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Yıldırım İzmir'den aday oldu

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım İzmir'den aday oldu

POLİTİKA Haberleri

AK Parti İzmir milletvekili aday listelerinde, 2 bölgenin ilk sıralarında, Başbakan Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yer aldı.

İzmir dışından listeye, 1'inci bölge 2'nci sıradan giren TBMM İdare Amiri ve Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı girdi. 5 vekil ise liste dışında kaldı. 'Cumhur ittifakı'na destek veren Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) isimler de AK Parti listelerinde yer buldu. BBP İzmir İl eski Başkanı Erdem Öksüz, 2'nci bölge 8'inci sıradan aday gösterildi.

AK Parti milletvekili aday listesini öğrenmek için tıklayın

1'inci bölgenin ilk 2 sırası 1 Kasım seçimlerindeki gibi oldu. Başbakan Binali Yıldırım'dan sonra Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 2'nci sırada yer aldı. 2'nci bölgenin ilk sırası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ederek, aday olan Bilal Doğan da 1'inci bölge 5'inci sırada yer aldı. Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır da yine listeye girmeyi başaran isimler arasında oldu. Nasır, 2'nci bölge 3'üncü sıradan aday gösterildi. AK Parti'de seçim tecrübesi olan, farklı il yönetimlerinde görev almış mimar Melek Eroğlu (51), 2'nci bölge 5'inci sıradan listeye girdi. AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek, aday olan Yaşar Kırkpınar, 2'nci bölge 4'üncü sıradan aday gösterilirken, AK Parti'nin Roman adayı Cemal Bekle de 1'inci bölge 3'üncü sıraya yerleşti. İzmir dışından 1'inci bölge 2'nci sıradan listeye giren TBMM İdare Amiri, Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ismi dikkat çekti. Yine görevden alınan AK Parti Konak İlçe eski Başkanı Temel Yıldırım da 1'inci bölge 7'nci sıradan seçimlere girmeye hak kazandı.

TANJU ÇOLAK DA LİSTEDE YER ALMADI

Aday adayı olan eski milli futbolcu Tanju Çolak da aday listesinde yer bulamadı. Listenin sürprizi ise Alpay Özalan oldu. Eski milli futbolcu ve teknik direktör Alpay Özalan, İzmir 2'nci bölge 2'nci sırada yer aldı.

İZMİR 1'İNCİ BÖLGE

Binali Yıldırım

Mahmut Atilla Kaya

Ceyda Bölünmez

Cemal Bekle

Bilal Doğan

Emre Cemil Ayvalı

Temel Yıldırım

Ahmet Gürhan

Gözde Keskin

Fatih Reha Yavuzer Kam

Koray Battal

Muhabbet Güneri

Ahmet Uğur Baran

Halil Cüneyt Açıl

İZMİR 2'NCİ BÖLGE

Hamza Dağ

Fehmi Alpay Özalan

Necip Nasır

Yaşar Kırkpınar

Melek Eroğlu

Necip Fazıl Kurt

Adil Yüksel

Erdem Öksüz

Gerçek Tekin

Musa Çevik

Saliha Bozkurt

Ahmet Numan Arıcı

Fatma Nur Gündüzpolat

Ender Doğan

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...