İhvan'dan ABD Büyükelçisi'ne 'Mısır'ı terk edin' çağrısı

/ Kaynak: AA
İhvan'dan ABD Büyükelçisi'ne 'Mısır'ı terk edin' çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), ABD'nin Kahire Büyükelçisi Anne W. Patterson'a, büyükelçilik çalışanlarıyla Mısır'ı terk etme çağrısında bulundu.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden İsam el-Uryan, ABD'nin Kahire Büyükelçisi Anne W. Patterson'a, büyükelçilik çalışanlarıyla Mısır'ı terk etme çağrısında bulundu. Uryan, başkent Kahire'deki Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'nda toplanan darbe karşıtlarına yaptığı konuşmada, ABD'nin Kahire Büyükelçiliği'ndeki görevlilere seslenerek, "Hepinize güle güle" dedi. ABD'yi, Mısır'da yaşanan "komplonun" planlayıcısı olmakla suçlayan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Başkan Yardımcısı Uryan, "Yarın biz sizi göndermeden hemen bugün uçak biletlerinizi alın ve gidin" diye konuştu. Uryan, 3 Temmuz'da Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah eş-Sisi liderliğinde Mısır ordusunun, ülkedeki dini önderleri de arkasına alarak, halkın taleplerine cevap verdikleri gerekçesiyle yönetime el koymasını ve Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasını komplo olarak nitelendirdi. Uryan ayrıca, dün akşam Mansura kentinde meydana gelen olaylardan darbe yöneticilerinin sorumlu olduğunu belirtti. Mısır'ın üçüncü büyük kenti olan Nil Deltası'ndaki Mansura'da dün akşam darbe karşıtı gösteri düzenleyen protestocuları hedef alan silahlı saldırıda 3 kadın hayatını kaybetmişti. nbsp;ABD Başkanı Barack Obama'nın, Mısır'da yaşananlar için "askeri darbe" ifadesini kullanmaması, İhvan yönetimi tarafından sert bir biçimde eleştiriliyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...