CHP'de liste isyanı

CHP'de liste isyanı

POLİTİKA Haberleri

CHP lider Kılıçdaroğlu tarafından hazırlanan milletvekili listesi partide büyük bir rahatsızlık meydana getirdi.

Selçuk BÖKE ANKARA

CHP’de aday listelerinin dün YSK’ya teslim edilmesiyle birlikte parti içinde tartışmalar tavan yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘A takımını’ korurken; kendisini eleştiren, tepki gösteren isimlere aday listesinde yer vermemesi parti içinde büyük tepki çekti. Milletvekili aday listesinde ‘Sol kanat’ ve Muharrem İnce’ye yakın isimlere sınırlı sayıda yer verilirken, bazı sürpriz adayların ise listede bulunması partide tansiyonu yükseltti.

ŞENER TEPKİSİ: TANIMIYORUZ
CHP Meram İlçe Başkanı Ahmet Yiğit, Abdüllatif Şener'i Konya 1'inci sıra milletvekili adayı göstermesine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Yiğit, Konya'yı tanımayan bir kişinin aday gösterilmesini kabul etmeyeceklerini ve genel merkezin bu kararını tanımadıklarını belirtti. Bu arada Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karaduman da CHP tarafından Konya 2. sıradan aday gösterildi.

İNTİKAM DUYGUSUYLA YAPILDI
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi Erdal Aksünger, “CHP’nin listesini, yönetim şekli olarak bakınca çok anti demokratik görüyorum. Liste, âdeta bir intikam duygusuyla yapıldı” değerlendirmesinde bulundu.

PEKŞEN: GÜL’E İTİRAZ EDENLER LİSTE DIŞI
Liste dışı kalan Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz eden kim varsa liste dışı kaldı” açıklamasıyla tepkisini dile getirdi. Pekşen, “Gül’ün adı ilk ortaya çıktığında karşı çıkanlardan biri de bendim. Bana üç ay önce, ‘Gül’ün adaylığına karşı çıkma, milletvekilliğinden olursun’ uyarısı geldi. Aldırmadım. Katıldığım televizyon programlarında karşı olduğumu söylemeye devam ettim. En son bir ay önce bir uyarı daha oldu. Ancak ben ısrarla karşı olduğumu kamuoyu önünde söylemeye devam ettim. Gördüğüm tablo şu. Benimle birlikte, Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz eden kim varsa liste dışı kalmış” ifadelerini kullandı. Listeye giremeyen bir diğer isim olan Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ise, “Sevgili CHP’liler; açıklanan MV aday listesinin oluşturduğu havayı görüyor, anlıyorum. Sakin olmak gerek. Sadece şunu söylemek isterim ki; ben CHP’liyim, Mustafa Kemal’in Askeriyim. Hiç bir güç son kale CHP’yi BOP’a ve emperyal planlara teslim edemeyecektir. Sel gidecek kum kalacaktır!” dedi.  

BİR TEPKİ DE İREM ÇİÇEK'TEN
Ergenekon davasında tutuklu yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'in kızı avukat İrem Çiçek, CHP'den milletvekili aday adaylığı başvurusu yapmıştı.  Ancak Liste dışı kalan İrem Çiçek, partisinden tepki gösterirken bir avukattan beklenmeyecek bir tepki gösterdi. Çiçek'in “Babam gençlerin önünü açmak adına vekilliği bana bırakmıştı!” ifadelerini kullanması monarşi benzetmelerine sebep oldu. İrem Çiçek “Listelerde hep erkek var, kadınlara fazla yer verilmedi. Gençler listede yer bulamadı, isimlerin çoğu 60 yaş üstü” ifadelerini kullandı.

Bakan listesini ben yapacağım
Kendisine yakın 13 isimden sadece 4’ü listeye giren Muharrem İnce sessizliğini bozdu. Listelerin önceki gün sızmasının ardından apar topar Ankara'ya geldiği ve Kılıçdaroğlu ile görüştüğü iddia edilen İnce, önceki gece attığı tweetle dikkat çekti. Sesinin kısık olmasını gerekçe göstererek “Zonguldak ve Bartın mitinglerimizi iptal edersek kusura bakmayın. Önümüzdeki günlerde telafi ederiz” diyen İnce, dün mitinglerini yapma kararı aldı. İnce Bartın mitinginde yaptığı konuşmada, aday listelerine ilişkin olarak “Rahatlıkla sesim bile kısılamıyor bu ülkede. Dedim ki arkadaşlara yiyelim iğneyi, gidelim meydanlara. Milletvekili listeleriyle uğraşacak hâlimiz yok. Hedef büyük, zaman dar.  Hepsi bizim arkadaşımız fark etmez. Genel merkez yapar listeleri. Cumhurbaşkanı olunca ben bakanların listesini yapacağım. Bunlara takılmayın, böyle bir şey yok. Biz bu seçimi alacağız” dedi.

25 Haziran’da cezaevine girebilir
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hazırlanan listenin dışında kaldığını öğrenince bavulunu toplamaya başladı. Dün sabah saatlerinde havaalanına giderek Almanya'ya gitmek isteyen Eren Erdem'in çıkışına izin verilmedi. CHP'li Eren Erdem hakkında, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından konulan yurt dışına çıkış yasağı var. FETÖ’ye yardım suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanan Erdem'in 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde aday göstermemesi, gözleri Erden Erdem’in yargılandığı FETÖ davalarına çevirdi. Erdem "FETÖ silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda 'darbeye teşebbüs' suçunu işlediği" gerekçesiyle yargılanıyor ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Erdem'in 22 yıla kadar hapsi isteniyor. Erdem'in, 25 Haziran 2018 tarihinde milletvekili dokunulmazlığı kalkacak ve FETÖ'ye yardım suçunu işlediği gerekçesiyle sanık olacak.

İRFAN DEĞİRMENCİ DE YOK
Gazı verip yarı yolda bıraktılar

CHP’nin umut verip aday göstermediği isimlerden biri de gazeteci İrfan Değirmenci oldu. “Başvururken ben bir il tercih etmedim” diyen Değirmenci,  “(Eskişehir’i de yazalım, gençliğin şehrine genç aday yakışır) diyen kendileriydi. Olsun. Gençler kazanacak, nefes almak isteyenler kazanacak. Ülke bizim, mücadele bizim, umut bizim” diyerek kendini teselli etti.

KRİZ BÜYÜYOR
Fikri Sağlar için 13 istifa

‘CHP’nin "sol kanadı" olarak ifade edilen isimlerden İlhan Cihaner, Eren Erdem gibi isimler de listede yer almadı. Geçmişte genel başkan adaylığı için çalışan isimlerden Mustafa Balbay da aday gösterilmedi. Fikri Sağlar'ın yeniden milletvekili adayı gösterilmemesine ise tepki olarak Mersin'de il ve 13 ilçe örgütünün istifa ettiği bildirildi.

YENİDEN ADAYLAR
‘Kiralıklar’ listede

CHP’li 15 milletvekili Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla istifa ederek İYİ Parti'ye geçmiş ve bu isimlerin  İYİ Parti macerası 18 gün sürmüştü. Vekillerin, 24 Haziran’da CHP'nin aday listesinde yer alma sözüne karşılık İYİ Parti'ye geçtiği öne sürülmüştü. Bu vekillerin hepsi CHP’den aday gösterildi.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...