Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İftar sonrası bunu mutlaka yapın

İftar sonrası bunu mutlaka yapın

SAĞLIK Haberleri

Ramazan ayında uzun süre boş kalan mideyi iftar sofrasında bir anda doldurduğunuzda şişkinlik ve hazımsızlık şikayetleriyle karşılaşmanız mümkün. İşte iftar sonrası şişkinliği gidermek için öneriler...

KAHVE: Yemekten sonra içilecek bir fincan kahve sindiriminizi kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.

PAPATYA ÇAYI: Papatya çayı mide kaslarınızı rahatlattığı gibi yaşadığınız uykusuzluk problemi içinde etkili bir çay. İftar sonrası bir bardak papatya çayı içmek şişkinliğinizin önüne geçecektir.

REZENE ÇAYI: Şişkinliği iyi gelen bir başka içecek de rezene çayıdır. Bir bardak sıcak suyun içine atılan rezenenin demlenmesiyle yapılan rezene çayı, yediklerinizi hızlıca sindirmenize yardımcı olacaktır.

ZENCEFİL ÇAYI: Genelde mide şişkinliği için tercih edilen zencefil çayı, aşırı kullanmamaya özen gösterin aksi halde hazımsızlığı azaltması yerine arttırabilir.

NANE ŞEKERİ: Yemekten sonra 1 adet nane şekeri tüketmeniz hazımsızlık ve mide bulantısının ortadan kaldırılmasına fayda sağlayacaktır.

YOĞURT: İçerdiği aktif kültür bakteriler sayesinde mide enzimlerinizi hareketlendiren yoğurt, iftar sonrası az miktarda tükketiğinizde yediklerinizi hızlıca sindirmenize yardımcı olacaktır.

KARBONAT VE LİMON SUYU: Şişkinliği gidermek için karbonat ve limon suyu da etkili bir çözümdür. Yarım bardak suyun içine 2 kaşık limon suyu ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyip içebilirsiniz.

EGZERSİZ: En etklili yöntemlerden biri de egzersizdir. Yemekten sonra çöken rehavet, kısa bir yürüyüşe çıkmak için motivasyonunuzu azaltabilir. Ancak yapacağınız küçük bir yürüyüş bile şişkinliğin azaltılmasında son derece etkilidir. Yürüme, sindirimi teşvik eder ve mide asidin soluk borusuna çıktığı reflü gibi şikayetlerin oluşmasını önler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...