Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NASA’dan ödül kazandılar parasızlıktan gidemediler

Düzenleyen:
NASA’dan ödül kazandılar parasızlıktan gidemediler

YAŞAM Haberleri

Ankara’ da yaşayan Onur (18) ve Serhat Yüksel (17) kardeşler, “Mars Toprağından Oksijen Üretimi” projeleriyle geçen yıl düzenlenen ‘NASA Uzay Uygulamaları Yarışması’nda ikinci oldu.

Kardeşler, İngiltere’de dil eğimi ile ödüllendirildi. Ancak ikilinin sevinci, karşılarına çıkan yol ve konaklama masrafları sebebiyle yarıda kaldı. Maddi imkânsızlıklar sebebiyle oğullarını yurt dışına yollamayan anne Ebru Yüksel “Çocuklarım için birçok yere başvurdum. Yenimahalle Kaymakamlığı uçak biletlerini karşılama sözü verdi. Maalesef bunun dışında kalan konaklama, harçlık gibi masrafları da göze alamadım. Diğer masraflar aşağı yukarı çocuk başına 10 bin lirayı buluyordu. Bu benim için çok büyük bir külfetti” diye konuştu. Onur Yüksel ise “Kazandığımız ödülü kullanabilmek, güzel yerleri gezip görmek isterdim” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...