Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

En çok ekonomist aday AK Parti’de

En çok ekonomist  aday AK Parti’de

POLİTİKA Haberleri

AK Parti milletvekilli adayları listesinde ekonomist ve finansal işlerle ilgili olan aday profilleri dikkat çekti.

Osman Çobanoğlu ANKARA

AK Parti’de mesleği iktisatçı olarak belirtilen 15 aday bulunuyor. Kalkınma Bakanlığı yapan Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve eski Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve gibi bilinen isimlerin yanı sıra ekonomiyle kökenli birçok aday da listede yer alıyor. Bu isimlerden kimisi Bakan Yardımcısı kimisi ise genç adaylardan. AK Parti’de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, akademisyen Prof. Dr. Emine Nur Günay,  Tamer Dağlı gibi isimler tekrar aday gösterildi.  
MHP’de ise Devlet Planlama Teşkilatı kökenli Erhan Usta, akademisyen Mevlüt Karakaya, iktisatçılar Emin Haluk Ayhan, Sadir Yılmaz, Mustafa Kalaycı, Yusuf Mertoğlu ve Neslihan Gök gibi isimler aday listelerinde yer aldı.
CHP’nin ekonomi kurmaylarından iki önemli isim Eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel ve ekonomist Bihlun Tamaylıgil vekillik başvurusunda bulunmadığı için listelerde yer almadı. Eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, CHP Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ve ekonomist Selin Sayek Böke listelerin üst sıralarından aday gösterildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...