Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'de petrol arama seferberliği

Düzenleyen:
Türkiye'de petrol arama seferberliği

EKONOMİ Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Güneydoğu'da gravite verilerinin toplandığını duyurdu. Buna göre 4 merkezdeki petrol kalitesi ölçülüp; kaliteli yerlerden petrol çıkarılacak.

PKK'lı teröristlerin yurt içinden temizlenerek terörle mücadelede sınır ötesi dönemin başlamasının ardından Türkiye'nin ekonomisine büyük ivme kazandıracak ilk adım atıldı.

Güneydoğu'da geniş kapsamlı petrol arama çalışmaları başladı.

ŞEMDİNLİ'DEN CİZRE'YE, VAN'DAN SİİRT'E KADAR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Önümüzdeki dönem Şemdinli'den Cizre'ye kadar, kuzeyde Van'dan Siirt'e kadar, alan içinde çok yoğun uçakla gravite veri toplama işlemine başladık. Bu, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bir adım." dedi.

MADEN VE PETROL ARAMALARINDA YENİ DÖNEM

Petrolün yoğunluk derecesi gravite olarak adlandırılıyor. Yeni ve güncel verilerle iyileştirilecek gravite veri altyapısı sayesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) jeolojik ve jeofizik haritalarını güncelleyerek maden ve petrol arama amaçlı yorumlarını geliştirebilecek.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...