Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yerli otomobile akıl katacak

Yerli otomobile akıl katacak

EKONOMİ Haberleri

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yerli araba projesinde; akıllı ulaşım teknolojilerini geliştirme, suni zeka, lokasyon bazlı bilişim sistemleri ve akıllı sürüş teknolojileri konusundaki AR-GE çalışmalarıyla ortaklığa katkıda bulunacaklarını bildirdi.

Turkcell’in yerli otomobil konusunda ortak girişim grubunda yer aldığını hatırlatan Terzioğlu, telekomun bugün artık kendi başına bir sektör olmadığını, tüm sektörlerin bir parçası haline geldiğini belirtti. Otomotiv grubundaki çalışmaların da gelişim süreciyle, yerli araba alanındaki yatırım sürecinin paralel yürütüldüğüne dikkati çeken Terzioğlu “Biz önümüzdeki dönemde, aylar içinde Türkiye’nin Akıllı Sürüş Teknolojileri ile ilgili ilk ürününü pazara vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu. Terzioğlu, Akıllı Ulaşım Teknolojileri ve Endüstri 4.0’daki yatırımlarının sürekli devam ettiğine işaret ederek, çalışan sayısının yüzde 20’sinin araştırma ve geliştirmeye odaklandığını sözlerine ekledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...