BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Soğuk ekmeğe bayat gözüyle bakıyoruz!

Soğuk ekmeğe bayat gözüyle bakıyoruz!

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin yaptığı araştırmada, soğuk ve ertesi güne kalan ekmeği "bayat" diyerek tüketmek istemediğimiz ortaya çıktı



Oğuzhan Şahin ANKARA Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nün "Türkiye'de Ekmek İsrafı" başlıklı araştırmasında ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Halkın yüzde 47'sinin ekmek alırken "sıcak ve taze" olmasına dikkat ettiği ortaya çıkarken, sadece 0.3'ünün ambalajlı gıdaları tercih ettiği belirlendi. Halkın yüzde 10.6'sı ise ekmek alırken özellikle dikkat ettiği bir şey yok. Araştırmaya katılanların yüzde 71'i şekli bozuk ekmeği tüketmediğini belirtirken, yüzde 90'ı yanık ekmeği, yüzde 86'sı da kabarmamış ekmeği tüketmek istemediğini söyledi. Halkın yüzde 5.3'ü alındığı gün tüketilmeyen ekmeğin bayatladığını düşünürken 1.4'ü ise "soğumuş" ekmeğin bayat olduğunu düşünüyor. Araştırmada bir öğünü pas geçenler arasında gençlerin durumu dikkat çekti. Lise çağındakilerin yüzde 2.2'sinin kahvaltıyı yapmadığı ortaya çıktı. Araştırmada halka sofrada ekmeğin nasıl sunulduğu da soruldu. Bu soruya katılımcıların yüzde 33.3'ü ekmeğin dilimlenerek servis edildiğini belirtirken, yüzde 15'i kalın dilimlendiğini, yüzde 46.5'i ise büyük parçalarla bölünmüş şekilde tükettiğini açıkladı. 4.2'si ise halkın ekmeğin sofraya bütün olarak servis edildiğini söyledi.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT