Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Af ve mağfirete kavuşmak için…

Düzenleyen:
Af ve mağfirete kavuşmak için…

Ramazan Haberleri

Af, mağfiret ve afiyet için çok dua etmelidir.

Af, mağfiret ve afiyet için çok dua etmelidir. Bunların hepsini ihtiva eden çok kıymetli dua, "Allahümme rabbenâ âtinâ fi’d-dünyâ haseneten ve fi’l-âhıreti haseneten ve kınâ azâbennâr"dır. 
Her zaman şu mağfiret duasını okumalıdır: " Allahümmağfirlî veli âbâî ve ümmehâtî ve li ebnâî ve benâtî ve li ihvetî ve ehavâtî ve li ecdâdî ve ceddâtî ve li a'mâmî ve ammâtî ve li ahvâlî ve hâlâtî ve li-zevcetî ve ebeveyhâ ve li esâtizetî ve li’l-mü'minîne ve’l-mü'minât vel hamdü lillâhi Rabbi’l-âlemîn! "(Kadın okursa, zevcetî yerine zevcî ve ebeveyhâ yerine, ebeveyhî demelidir.)
Allahü tealanın mağfiretine sığınarak, "Allahümme mağfiretüke evsa'u min zünûbî ve rahmetüke ercâ indî min amelî" duasını da okumalıdır. (Ya Rabb’i! Mağfiretin, benim günahlarımdan daha geniştir. Rahmetin, bana, amelimden daha ümit vericidir) demektir.
Af mağfiret için şu dua da okunabilir: "Yâ Allah! Yâ Rahmân! Yâ Rahîm! Yâ Afüvvü yâ Kerîm! Fa'fü annâ, vağfirlenâ, verhamnâ, vensurnâ ale’l-kavmi’l-kâfirîn!"

 

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...