Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yıldırım talimat verdi! Korsan taşımacılığa ağır cezalar

Düzenleyen:
Yıldırım talimat verdi! Korsan taşımacılığa ağır cezalar

POLİTİKA Haberleri

Resmi Gazete’de yürürlüğe giden düzenlemeye göre, korsan internet uygulamalarına taşıtını kullandıranların belgesi iptal edilecek. 2 yıl faaliyetleri yasaklanacak.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanlığına verdiği talimat doğrultusunda Karayolları Taşıma Yönetmeliği'nde  gerçekleştirilen ve 25 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle  korsan taşımacılık yapanlara ağır cezalar geldi.

Bu kapsamda, taşıtını çeşitli korsan internet uygulamalarına  kullandıran D2 yetki belgesi sahiplerinin bu faaliyetlerine devam etmeleri  halinde karşılaşacakları yaptırımlara ilişkin düzenleme yapıldı.

Buna göre, karayolu taşımacılığı faaliyetinde bulunmak için belge  alanların, kendi taşıma kapsamları dışında çalışmaları veya belgesi olmayanlara  taşıtlarını kullandırmaları durumunda, belge sahiplerine çeşitli cezalar  verilecek. Böylelikle yetkisi dışında taşımacılık yapanlara öncelikle uyarı  yapılacak, tekrarı durumunda ise belge iptali ve 2 yıl yasaklanmaya varacak idari  işlemler uygulanacak.

Öte yandan, yasa dışı taşımacılık yapanların özellikle D2 belge sahibi  firmalarla anlaşarak bu firmaların belgelerinde kayıtlı taşıtlarını  faaliyetlerinde kullandığı ve bu işten teknoloji kullanım ücreti adı altında  komisyon aldığı tespit edildi.

Yeni düzenlemeyle taşıtlarını yasa dışı faaliyetler için kullandıran  D2 belge sahiplerine ilk tespit için 50 uyarı cezası verilecek. Bu uyarılar 3 bin  lira yatırılarak kaldırılabilecek.

Taşıtlarını yasa dışı faaliyetler için kullandıran D2 belge  sahiplerinin 1 yıl içinde iki defa aynı ihlali gerçekleştirdikleri tespit  edilirse, yetki belgeleri iptal edilecek ve aynı faaliyeti 2 yıl boyunca  yapmaları yasaklanacak.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...