Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'den skandal! Mavi Marmara anısına açılan gemiyi kuşattılar...

Düzenleyen:
İsrail'den skandal! Mavi Marmara anısına açılan gemiyi kuşattılar...

DÜNYA Haberleri

Mavi Marmara şehitleri anısına Gazze'den denize açılan Hürriyet gemisinin kuşatıldığı duyuruldu. Gemide öğrencilerin olduğu öğrenildi...

29 Mayıs 2010’da 10 kişinin öldürüldüğü Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının yıl dönümünde, işgalci İsrail’in 12 senedir uyguladığı deniz ablukasını kırmak için Gazze’den bir gemi açık denize doğru harekete geçti.  Al Jazeera Arapça muhabiri, İsrail’in savaş gemilerinin gemiyi kuşattığını duyurdu.

Gemide yurt dışında tedavisi yapılması gereken hastalar ve yurt dışında eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilerin bulunduğu bildirildi.

Filistin İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid El Bateş, Hürriyet gemisinin yola çıkışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Düşman İsrail’e diyoruz ki, bedeli ne olursa olsun milletimize saldırıya devam etmenizin cezası kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu gemiyi göndererek dünyaya, Gazze’ye uygulanan ambargoya kırmak için harekete geçmeleri mesajını veriyoruz. Filistinli mültecilerin topraklarına geri dönmesini sağlayana, rüyamız gerçek olana kadar bu Büyük Dönüş Yürüyüşünün devam edeceğiz."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...