Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da Türkiye anketi: Sonuç ne çıktı?

Düzenleyen:
Almanya'da Türkiye anketi: Sonuç ne çıktı?

DÜNYA Haberleri

Almanya’da yapılan anketin ardından katılımcıların önemli çoğunluğu, NATO müttefiki Türkiye'ye silah ve askeri teçhizat ihracatına karşı çıkıyor.

Almanya'da yapılan bir ankete göre çoğunluk, Alman silahlarının ve savunma sanayi ürünlerinin ihraç edilmesine karşı çıkıyor. Ankete katılanların yüzde 64'ü silah satışına karşı olduklarını belirtirken, katılımcıların yüzde 80'i de özellikle savaş ve kriz bölgelerine silah satılmasını istemiyor.

Kiliseler, kalkınma örgütleri, kültür ve spor dünyasından temsilcilerin oluşturduğu Barış Hareketi tarafından kamuoyu araştırma şirketi YouGov'a yaptırılan ankette, özellikle Türkiye'ye yapılan silah ihracatına muhalefet yüksek çıktı. Katılımcıların yüzde 83'ü NATO üyesi Türkiye'ye silah ve askeri teçhizat satılmasına karşı çıkıyor.

ALMAN HÜKÜMETİNE ÇAĞRI

Barış Hareketinden Max Weber anket sonuçlarının Alman hükümetine "silah ihracatını sınırlandırması ve bunun ilk adımı olarak savaş ve kriz bölgelerine silah satışını durdurması" yönünde bir çağrı anlamına geldiğini belirterek, hükümeti "silah ihracatı ve modernizasyon lisanslarına Hermes kredileriyle güvence vermekten vazgeçmeye" çağırdı.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre; 16-18 Mayıs tarihleri arasında internet üzerinden yapılan ankete 2 bin 206 kişi katıldı.

SİLAH TİCARETİNE KARŞI BAYRAK KOŞUSU

Barış Hareketi federal hükümetin silah ihracatı politikalarını protesto etmek amacıyla "Barış Mümkün" adlı bir de bayrak koşusu düzenliyor. 21 Mayıs'ta ülkenin güneyindeki Oberndorf'da silah üreticisi Heckler&Koch şirketinin önünden başlayan bayrak koşusuyla, federal hükümete yönelik taleplerin yer aldığı bildiri, Berlin'e kadar taşınacak. 2 Haziran'da Berlin'e ulaştırılması beklenen bildirinin ardından bir miting düzenlenmesi planlanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...