Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öldü sanılan gazeteci için inanılmaz istihbarat operasyonu

Düzenleyen:
Öldü sanılan gazeteci için inanılmaz istihbarat operasyonu

DÜNYA Haberleri

Dün Ukrayna'da Rus istihbaratı tarafından öldürüldüğü duyurulan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin muhalifi Rus gazeteci Arkady Babçenko'nun 'ölmediği' ortaya çıktı. Babçenko, ölmediğini açıklayarak Kiev'de canlı yayına çıktı. Gazetecinin 'öldü' süsü verilerek Rus istihbaratının operasyonundan kurtarıldığı iddia edildi.

Ukrayna Güvenlik Servisi, suikast emrini Rus özel kuvvetlerinin verdiğini ve bunun için 40 bin dolar ödendiğini açıkladı. Babçenko'ya suikast yapmayı planlayan kişilerin yakalandığı ifade edildi. 

Canlı yayına katılan Babçenko ise hakkındaki bilinçli yapılan ölüm haberler için üzgün olduğunu, kendisi için düzenlenen cinayet planını engellemek için Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) düzenlediği özel operasyona dahil edildiğini belirtti.

Babçenko, Ukrayna Güvenlik Servisi'ne hayatını kurtardıkları için teşekkür etti ve operasyonun 2 aydır planlandığını belirtti.

UKRAYNA GÜVENLİK SERVİSİ BAŞKANI: KİEV'DE GÖZALTINA ALINDI

Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Vasiliy Gritsak, Kiev'de öldürüldüğü belirtilen Rus gazeteci Arkadiy Babçenko'nun hayatta olduğunu, cinayet girişimini düzenleyen kişinin Kiev'de gözaltına alındığını söyledi.

Gazetecilere konuşan Gritsak "Yaklaşık 3 saat önce olayın faili Kiev'de tarafımızca gözaltına alındı. Şu anda bu kişiyle ilgili soruşturma işlemleri ile yaşadığı ve gittiği yerlerdeki aramalar sürüyor" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...