Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gizli ittifak deşifre oldu! İşte CHP ve HDP’nin İstanbul oyunu...

Düzenleyen:
Gizli ittifak deşifre oldu! İşte CHP ve HDP’nin İstanbul oyunu...

GÜNDEM Haberleri

Türkiye gazetesi yazarı Batuhan Yaşar, bugünkü yazısında CHP ve HDP arasındaki gizli ittifaka dikkat çekti. İşte o yazı...

"Cemil Bayık 1 ay önce yayınlanan videosunda CHP’ye göz kırpmıştı.. Yekten PKK’nın CHP’ye destek vereceğini söyledi.. Ardından HDP ve CHP’den dikkat çeken adımlar geldi: -HDP ikinci turda Muharrem İnce’yi destekleyeceğini açıkladı.. -Cemil Bayık bir daha konuştu ve direkt Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi: “HDP baraj altında bırakılmamalı..” -Kemal Kılıçdaroğlu pası aldı ve “Biz HDP’yi TBMM çatısı altında görmek isteriz” dedi.."

HDP, CHP ADAYLARINI BEKLEDİ

"Olaylar peş peşe gelince bir anlam ifade ediyor.. Şimdi gelin parçaları beraberce birleştirelim.. Bakalım karşımıza nasıl bir resim çıkacak? HDP milletvekili adaylarını en son açıklayan parti oldu.. Niye? CHP’yi bekledi çünkü.."

ÇATI İŞİ ÇÖKMESEYDİ DEMİRTAŞ…

"CHP-HDP iş birliğini FETÖ de istiyor.. Sosyal medyadan tam destek veriyor.. -Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kalsın.. -HDP barajı aşarak Meclis’e girebilsin.. Bu genel çerçeve deşifre de oldu zaten.. Ama sahada olanlara baktığımız zaman fotoğraf daha net.. Hatırlayın Kandil son ana kadar Selahattin Demirtaş’a onay vermedi.. CHP ile Saadet arasındaki çatı aday görüşmelerinin sonuçlanmasını bekledi çünkü.. Hemen önemli kulis bilgisi aktaralım: Çatı işi olumlu sonuçlansaydı HDP Selahattin Demirtaş’ı aday göstermeyecekti.. Kandil başından beri hep zayıf aday istedi.. Selahattin Demirtaş’ın güçlenmesinden rahatsızlar.. Siyasi çözüm istemedikleri için, talimatlara harfiyen uyan pasif birini aradılar.."

İSTANBUL’DA CHP OYLARI HDP’YE NASIL GİDECEK?

"HDP, CHP’nin ardından listelerini açıkladı.. İstanbul 1, 2 ve 3. bölgedeki aday profili ve sıralama aslında her şeyi anlatıyor: -HDP, CHP’nin güçlü olduğu yerlere zayıf adayları yerleştirmiş.. -Aynısını CHP’nin de tersten yaptığını görüyoruz.. -CHP ‘marjinal sol’u da HDP’ye yönlendiriyor.."

ÖRGÜTE TALİMAT

"15 vekil İYİ Partiye gönderilmişti.. Benzeri HDP için yapılıyor: 1-Oy geçişkenliği için İstanbul ana üs olarak belirlendi.. 2-CHP, HDP’yi İstanbul’dan besleyecek.. 3-CHP örgütüne “HDP ile yakın çalışın” talimatı verildi.. 4-CHP, HDP’nin barajı aşması için İstanbul’da bütün kozlarını oynayacak.."

PKK’DAN SES YOK

"Son 5 ayda 102 kişi teslim oldu.. Giderek zayıflıyor.. PKK’nın ne o eski propaganda gücü kaldı.. Ne de kitlelere yönelik manipülasyon etkisi.. 7 Haziran’da çıkan sonuçları hatırlayın.. Silah zoruyla, tehditle kullandırılan oylar.. Bütün sandıklarda HDP full çekmişti.. FETÖ ABD’den bastırıyor: “Eylem yapın.. Nerede canlı bombalarınız?” FETÖ bastırıyor bastırmasına da.. PKK’nın kıpırdayacak gücü kalmadı.. Zap ve Hakurk da tutuldu.. Kandil’le Hakkâri arasına yeni bir set çekildi.."

DOLAR MANİPÜLASYONU MORALLERİ BOZMUŞTU

"Kısaca AK Parti’den de bahsedelim.. 2002 ruhu yakalanmaya çalışılıyor.. Teşkilatlar yenilendi ve tam kadro alanlarda.. Cumhurbaşkanı sahaya geç indi.. ‘Geç indi’ derken zaten ocaktan beri sahadaydı.. Mitinglerde konuştu, açılışlar yaptı, parti kongrelerine katıldı.. Erzurum, Balıkesir ve Tekirdağ moralleri yükseltti.. Sahadaki ilgi, coşku ve kalabalık Cumhurbaşkanını memnun etti.. Dolar manipülasyonunu da Türkiye’nin gündeminden çıkarttı.. 5 TL sınırına dayanması moralleri bozmuştu.. Tehlike daha fazla büyümeden savuşturulmuş oldu.. Paniklemeden süreç çok iyi yönetildi.. Yılların tecrübesi ve soğukkanlı adımlarla manipülatif hareketler bir bir savuşturuldu.. Cumhurbaşkanı Erdoğan kararlılıkla ve emin adımlarla hedefine yürüyor.. Ama asıl merak edilen CHP’nin ne yapacağı.. HDP ve İYİ Partiye yönlendirilen oylar nasıl sonuçlar doğuracak? CHP, ona buna barajı aştırayım derken sakın…"

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...