HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Kılıç Washington'a gidiyor

Düzenleyen: /
Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Kılıç Washington'a gidiyor
ABD Büyükelçisi Kılıç Washington, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD ile Türkiye arasında 4 Haziran'da yapılacak Menbiç görüşmesi öncesinde yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç Ankara'dan ayrıldı, görev yeri Washington'a gidiyor.

ABD'nin Tel Aviv'deki İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması sonrasında İstişara için Türkiye'ye çağrılan Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç 16 gündür Türkiye'de bulunuyordu. 

ABD'den istişareler için Ankara'ya dönen Büyükelçi Kılıç şu açıklamayı yapmıştı: 

"Elimizden geldiği kadar, Washington'daki durumu, önümüzdeki dönemde ABD hükümetinin atabileceği adımların neler olabileceğini, bu konulardaki görüşlerimizi arz edeceğiz" 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo arasındaki görüşmenin 4 Haziran’da Washington’da gerçekleşeceğiyle ilgili soruya da Büyükelçi Kılıç şöyle yanıtlamıştı: 

“30 saattir yoldayım, son gelişmeleri de bilmiyorum. Ama en son bir öneri yapıldı. Biz de öneriyi kabul ettik. Şimdi Bakanlığa gittiğimde Amerikan makamlarıyla da görüşeceğim. Benim şu anda bildiğim kadarıyla 4 Haziran'da bu görüşmenin yapılacağı"

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...