Binalara otopark ertelendi

Düzenleyen:
Binalara otopark ertelendi

EKONOMİ Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yerleşim yerlerinde araçların yol açtığı park ve trafik meselelerinin çözümü için konutların altına otopark yapma zorunluluğunu içeren düzenlemede süre uzatıldı.

Sefa Bilgitekin ANKARA
Resmî Gazete’de yayınlanan yönetmelikte 1 Haziran 2018 olan süre 1 Ocak 2019 olarak değiştirilirken okulların altında otopark yapma zorunluluğu ise yürürlüğe girdi. Buna göre Millî Eğitim Bakanlığınca yapılacak düzenlemeyle artık okulların altında otopark yapılabilecek. 
Yıl sonunda uygulamaya başlanacak düzenleme ile binalarda her 3 daire için 1 araç yerine, her daire için 1 araçlık otopark zorunluluğu getiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bodrum katlara otopark yapılmasını da teşvik edecek. Bodrum katlarda, bina ihtiyacının iki katına kadar yapılacak otopark alanı, inşaat hakkından sayılmayarak “emsal” harici tutulacak. Ayrıca belediye meclisleri, otopark bedellerinde bölgeleri sosyoekonomik kriterlere göre ayırarak, az gelişmiş bölgelerde yüzde 40’a kadar indirim uygulayabilecek.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...