Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şampiyonların hocası Salih Bora: Ben güreşin Fatih Terim'iyim

Düzenleyen:
Şampiyonların hocası Salih Bora: Ben güreşin Fatih Terim'iyim

SPOR Haberleri

“Fatih Hoca ilklere imza attı. Ne kazanıyorsa hakkıdır. Ama onun bir yılda kazandığını bırak, tazminatını bile bunca sene almadım”

Hasan Sarıçiçek

Millî Takım Teknik Direktörü Salih Bora, yazarımız Hasan Sarıçiçek’e samimi açıklamalarda bulundu. 

 

Kendimi minderde avutuyorum
Şampiyonların hocası, elem bir vaka sonucu biricik oğlunu kaybetmişti. Zordu ama bir gazeteci olarak sormak zorundaydık hocaya ‘Canımdan candı’ dediği oğlunun ölümünü. Yüzüne hüzün çöktü, “Ne olur, bu soruyu sormamış olun. Evlat acısı öyle zor ki…” diyerek dudaklarını ısırdı ve “Ne zaman bu konu geçse hanım da ben de kahroluyorum. Daha geçen hafta, hanım yatağa düştü, bu yüzden… Ben ise kendimi minderde avutuyorum, işte. Bu çocukların hepsi birer Nedim”  dedi. 

Hamza’yı sormayın
“Hamza Yerlikaya” der demez, ekşi elma yemiş gibi yüzünü buruşturdu efsane hoca. Belli ki kızgındı, talebesine… Sonra “Onu bana sormayın!” diye öfkesini kelimelere dökmek istedi. Yutkundu ve “O, büyük yetenek! Tartışmasız asrın güreşçisi, bir daha onun gibisi zor gelir. Cumhurbaşkanımızın da danışmanı ama...”  dedi ve devam etti “Üzerinde emeğim var mı, yok desem olmaz. Galiba bir şeyleri eksik bırakmışım, onun için kendime kızıyorum ya! Allah selametini versin.” 

BENİ YOK SAYDILAR

“Allah bu memleket için hizmet edenlerden razı olsun... Kaprisler çivi gibi yürekte iz bıraksa da acılar geçiyor. Bir dönem, sporcularımı Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıkardılar, bizi engellediler. Yok sayılmak öyle onur kırıcı ki. Kime sitem edeyim? O gün dedim ki, Cumhurbaşkanımızın haberi olsa bunu bana reva görmezdi. Yine şampiyon çıkardık, bu defa huzura kabul edildik. Sporcu sporcunun hâlini bilir, o gün Cumhurbaşkanımızın yüzündeki mutluluğu anlatamam, size. İşte dedim, sabrın mükâfatı. Teşekkürler Osman Aşkın Bak Bakan’ım ve teşekkürler Federasyon Başkan’ım Musa Aydın Beyefendiler...”

YARIM ASIRDIR 48 KİLOYUM
“Kilo düşmek güreşçiler için ölüm gibi bir şey… Bunu yaşayan bilir, her bünye kaldırmaz. Tıp dünyası peşime düştü; yarım asır bir insan nasıl aynı kiloda kalır diye! Doktorlar ısrarla soruyor ‘Şunun sırrını ver de köşeyi dönelim’ şeklinde. Diyorum ki, ne sırrı, bünye meselesi bu! Az yedim, az uyudum, çok çalıştım. Hepsi bu. Gençlere tavsiyem fast food’dan uzak durmaları, can boğazdan gelir ama boğazdan da gider.”

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...