Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolar bugün ne kadar? | 1 Haziran Döviz Fiyatları

Düzenleyen:
Dolar bugün ne kadar? | 1 Haziran Döviz Fiyatları

EKONOMİ Haberleri

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışa göre yüzde 1 artışla 4,5710 seviyesinde dengelendi.

Küresel piyasalarda, ticaret savaşı ve siyasi belirsizlikler nedeniyle azalan risk iştahı Türk lirası varlıklar üzerinde baskı oluşturmaya devam ederken, dolar/TL de bu gelişmelerle dün yüzde 1,36 değer kazanarak günü 4,5248'den tamamladı.

Dolar/TL, bugüne de yükselişle başlamasının ardından saat 09.20 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1 üzerinde 4,5710 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,7 yükselişle 5,3350'den, sterlin/TL de yüzde 0,8 primle 6,0670'ten işlem görüyor.

ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerini bugünden itibaren Avrupa Birliği (AB), Kanada ve Meksika'ya da uygulayacağını açıklaması ve siyasi belirsizliğin İtalya'dan sonra İspanya'da da etkili olması, yatırımcıların risk iştahını azalttı.

ABD'nin tek taraflı olarak aldığı ilave gümrük vergileri kararının ardından Avrupalı liderler, konuyla ilgili sert eleştiriler ve uyarılarda bulunurken, Kanada ve Meksika, ABD'nin uygulayacağı ithal çelik ve alüminyuma ek gümrük vergisine, karşı tedbirlerle cevap verdi.

Avrupa tarafında ise İspanya'da hükümet hakkında verilen güvenoyu önergesinin mutlak çoğunluğa ulaştığı ve bugün yapılacak oylamayla hükümetin düşeceği belirtiliyor.

Analistler, ticaret ve siyasi gelişmelerin yanı sıra bugün ABD'de istihdam raporu ile dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin yatırımcıların odağında olacağını belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 4,58'in direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...