Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mehmet Gürcan Karakaş kimdir, kaç yaşında? | Yerli Otomobilin CEO'su Gürcan Karakaş ne iş yapar?

Düzenleyen:
Mehmet Gürcan Karakaş kimdir, kaç yaşında? | Yerli Otomobilin CEO'su Gürcan Karakaş ne iş yapar?

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuk olduğu canlı yayında, yerli otomobilin CEO'su olacak ismi açıkladı. Bu isim Mehmet Gürcan Karakaş. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar Mehmet Gürcan Karakaş kimdir, ne iş yapar ve kaç yaşındadır? tarzında sorular sormaya başladı. İşte Mehmet Gürcan Karakaş ile ilgili bilgiler...

Yerli otomobilin CEO'su belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında yerli otomobilin CEO'sunu açıkladı. Yerli otomobilin CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından vatandaşlar Mehmet Gürcan Karakaş kimdir, kaç yaşındadır ve ne iş yapar? tarzı soruları sıkça sormaya başladı. Mehmet Gürcan Karakaş ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde. İşte detaylar...

ALMANYA’NIN EN İYİ 100 YÖNETİCİSİNDEN BİRİ

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt, 2011 yılında Gürcan Karakaş’ı Almanya’nın en tepesindeki 30 şirketi yönetmeye aday 100 kişiden biri olarak seçmişti. Gazetede Karakaş’ın Bosch firmasında ve Bosch’un son yıllarda artan başarısında çok önemli bir role sahip olduğu yazıldı. 53 yaşındaki Karakaş’ın Bosch Grubu içinde şirketin üçüncü kademe yöneticileri arasına yükselen ilk yabancı kökenli kişi olduğu da belirtilmişti.

MEHMET GÜRCAN KARAKAŞ İLE MERAK ETTİĞİNİZ TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

GÜRCAN KARAKAŞ KİMDİR?

Uzun yıllar Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini sürdüren Gürcan Karakaş 2007 yılında ise Alman markası Bosch’un, Almanya merkezinde Automotive Aftermarket İşkolu’nun kıdemli başkan yardımcılığı görevine atanmıştır.

1965 yılında dünyaya gelen Gürcan Karakaş ODTÜ Makina Mühendisliği bölümü mezunudur. Üniversiteden mezun olduğunun ertesi günü ASELSAN’da mühendis olarak iş hayatına başlayan Gürcan Karakaş, 1990 yılından bu yana Bosch Grubu’nda çalışma hayatını sürdürmektedir. Gürcan Karakaş aslen Antalya Akseki‘lidir.

Yerli otomobil CEO'su Gürcan Karakaş'tan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobilin CEO'su olarak Mehmet Gürcan Karakaş'ı açıkladı. Karakaş'tan bugün ilk açıklama geldi.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş da projenin Türkiye için makroekonomik gerekliliğin yanında ileri teknoloji alanında olmasından dolayı stratejik olarak çok büyük önem teşkil ettiğini ve doğru bir proje olduğunu belirtti.

"KÜRESEL PAZARDA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ"

Karakaş, son 12 yıldır otomotiv teknolojilerinin içinde aktif rol aldığını anımsatarak, şöyle devam etti: "Teknolojideki gelişim klasik otomobili bir mobilite ekosistemine dönüştürecek. Projemizdeki yüksek motivasyon ve kararlılığı, ülkedeki büyük potansiyelin kullanımıyla birleştirdiğimizde küresel pazarda söz sahibi olunacağına kesin gözüyle bakıyorum. Türkiye'de doğdum, büyüdüm, bu ülkede okudum. İş hayatına Türkiye'de adım attım. Bu projeyle küresel pazarlarda edindiğim bilgi birikimimi ve tecrübemi ülkeme aktarabilme fırsatım olduğu için çok mutluyum. Emin olun Türkiye, küresel ortamda rekabet edebilen bir marka ve otomobilden daha fazlasını yapacak."

ERDOĞAN, CANLI YAYINDA DUYURDU

Dün katıldığı canlı yayında yerli otomobil projesinin CEO'sunun Mehmet Gürcan Karakaş olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Şimdi başına da Mehmet Gürcan Karakaş diye bir arkadaşımızı Bosch'tan transfer ettik. Bu arkadaşımızla beraber inşallah bu süreci başlatacağız. Yerli otomobil projesinde Mehmet Gürcan Karakaş'la yola çıkıyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...