Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şüphe ettiklerini Resûlullah'tan sorup öğrendi

Şüphe ettiklerini Resûlullah'tan  sorup öğrendi

YAŞAM Haberleri

I. Mahmut Han, Medine-i Münevvere'ye gitmişti. O zaman Medine'de Harem muhafızı olarak bulunan Hacı Beşir Ağa'ya "Harem-i şerifte, kaldığın bu zaman zarfında önemli bir olay oldu mu?" diye sordu.

O da şöyle anlattı: Ravda-i Mutahhara'daki Cibril kapısı bazı geceler seher vakti açılır, fakat içeri kimsenin girdiğini göremezdim. Bir defasında kararımı verdim, her gece sabaha kadar uyanık kalacak, ne pahasına olursa olsun bunun hikmetini öğrenecektim. Epey gün böyle bekledim. Bir gece kapı yine açıldı. Hemen koştum, içeride bir zat vardı. Kim olduğunu sordum. Bana, Konya Hadim'den olduğunu söyledi. İmam-ı Birgivi'nin "Tarikat-ı Muhammediyye" isimli kitabını şerh ettiğini, şüphe ettiği bazı yerleri Resûlullah'ın bizzat kendisinden öğrenmeye geldiğini söyledi. Onu odama götürdüm. Bir müddet kaldıktan sonra benden izin isteyerek ayrıldı. Ben, sabah namazından sonra gene odama şeref vermesini rica ettim. 'Memleketimde imamlık vazifem var! Bana izin ver' dedi ve ayrılıp gitti. Bundan sonra da arada sırada gelirdi, kendisiyle görüşürdük..."
I. Mahmut Han, olayın doğruluğuna iyice kanaat getirmek için de memleketin birçok âlimleri ile beraber Hadimli Muhammed Efendi’yi davet etti. Sonra Hacı Beşir Ağa'yı çağırdı. Hacı Beşir Ağa, o kadar topluluk içinde Muhammed Hadimi hazretlerini tanıyarak yanına varıp selâm etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...