İstismarla mücadele rehberi

İstismarla mücadele rehberi

GÜNDEM Haberleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Bakım Kuruluşlarında çalışan personele yönelik “İstismar ile Mücadele” konusunda kendilerine rehber olacak bir kitapçık hazırladı.

Damla Peker ANKARA

Ön sözünü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın yazdığı kitapçıkta istismara karşı koruyucu tavsiyeler anlatıldı. İşte onlardan bazıları:

¥ Yeni tanıştığınız kimselerin sizi eve ya da gideceğiniz yere bırakma tekliflerini kabul etmeyin.
¥ Bir kişiyle ilk defa buluşacaksanız, mutlaka bir arkadaş ya da yakınınızı bundan haberdar edin.
¥ Arkadaşınız size nasıl davranmanız gerektiğini söylüyor ve sizi sürekli kendi istekleri doğrultusunda zorluyorsa dikkatli olun.
¥ Laf atma, telefon sapıklığı gibi cinsel taciz ve saldırılara maruz kaldığınızda, sözlü de olsa, savcılığa dilekçe ile başvuruda bulunun.
¥ Oyun ve alışveriş gibi sitelere girerken güvenilirliğini araştırın. Sohbet odalarında kişisel bilgilerinizi, telefon ve adresinizi paylaşmayın. Buradan tanıştığınız biri ile buluşmayın.
¥ ‘Hayır’ demekten çekinmeyin. Birden fazla “Hayır” deme şekli bulunuyor. Basit bir şekilde ‘Hayır, teşekkürler’ diyebilirsiniz. ‘Hayır, acelem var, gitmek zorundayım’ şeklinde mazeret gösterebilir, ‘Hayır, belki daha sonra’ diyebilirsiniz. ‘Hayır’ kelimesini birkaç kere tekrarlayabileceğiniz gibi ‘Hayır’ deyip ortamdan uzaklaşabilirsiniz.
   

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...