Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğu Çin Denizi'nde tartışmalı sularda gerginlik

Düzenleyen:
Doğu Çin Denizi'nde tartışmalı sularda gerginlik

DÜNYA Haberleri

Japonya, Çin Sahil Güvenliğine ait 4 teknenin, tartışmalı Senkaku Adaları çevresinde gelerek kendi kendi kara sularını ihlal ettiğini ileri sürdü.

Kyodo ajansının haberine göre, biri silahlı olduğu sanılan Çin Sahil Güvenliğine ait 4 tekne, Doğu Çin Denizi'nde, bu sabah Senkaku Adaları çevresinde fark edildi.

Japon Sahil Güvenliğinin, teknelerin kara sularından çıkmaları için uyarı yaptığı, teknelerin, bir buçuk saat sonra bölgeden ayrıldığı belirtildi.

Doğu Çin Denizi'nde Japonya'nın Senkaku, Çin'in Diaoyü olarak adlandırdığı 5 ada ve 3 kayalıktan oluşan takımadalar, iki ülke arasında uzun süredir egemenlik tartışmalarına neden oluyor. Adalarda yaşayan kimse bulunmuyor.

Japonya, takımadaların kendi kara suları içinde bulunduğunu ileri sürüyor ve adaların bulunduğu bölgeye gözetleme gemileri gönderen Çin'i, kara sularını ihlal etmekle suçluyor.

Adalar yakınlarında devriye gezen Japon ve Çin gemileri, sık sık birbirlerine uyarı gönderiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...